Novi selektor reprezentacije Hrvatske je Ivica Skelin
Foto: EPA

Dojučerašnji pomoćnik Ace Petrovića

Novi selektor reprezentacije Hrvatske je Ivica Skelin

Hrvatska reprezentacija nije opravdala očekivanja tamošnje javnosti kada je Evropsko prvenstvo u pitanju. Hrvati su se od EuroBasketa oprostili teškim porazom od Rusije u osmini finala, a nedugo nakon ove utakmice smijenjen je i selektor Aco Petrović.

"Zaključeno je kako je utakmice osmine finala EuroBasketa 2017 protiv Rusije izazvala negativne konotacije za Hrvatski košarkaški savez i za dosadašnjeg izbornika, te je dogovoren sporazumni raskid ugovora", oglasili su se u petak iz HKS-a, a u subotu je odlučeno ko će preuzeti kormilo hrvatske reprezentacije.

Novi selektor hrvatske košarkaške reprezentacije je Ivica Skelin, inače dojučerašnji pomoćnik Ace Petrovića.

Sklein je kao pomoćni trener radio u belgijskom Varviers-Pepinsteru, Spirou Charleroiju i reprezentaciji Hrvatske, dok je kao glavni trener vodio ekipe Splita, Varviers-Pepinstera, Leuven Bearsa, Spirou Charleroija, te GasTerra Flamesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi