Teletović nezaustavljiv za Makedonce

BiH konačno slavila

Teletović nezaustavljiv za Makedonce

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je pobjedu u pripremnom meču na turniru u Makedoniji protiv domaće selekcije sa 75:69.

Naši košarkaši konačno su dobro ušli u meč, a Mirza Teletović je od prve minute bio raspoložen. Teletović je sa dvije trojke te nekoliko dobrim prodora vodio naš tim te smo se veoma brzo odlijepili na pristojnu razliku. Mirza je odigrao kompletnu prvu četvrtinu , dok Jusuf Nurkić nikako nije ulazio u igru na ovom meču.

Naši momci su veoma brzo poveli sa 10:4 te smo čitavim tokom prve četvrtine čuvali vodstvo, a na kraju je bilo 26:20. Ipak, izlaskom Teletovića, padamo u igri što Makedonci koriste dase vrate na minus dva (28:26). Ipak, nismo im dozvolili da izjednače rezultat, pa veoma brzo odlazimo i na plus 10 što je bila naša maksimalna prednost u prvom poluvremenu. Do odmora se uglavnom igralo koš za koš, a bh. tim je na poluvrijeme otišao sa plus sedam (40:33).

Kako smo to već navikli, naši košarkaši su nešto lošije odigrali treću dionicu. Makedonce je krenuo i šut, dok su naši momci imali problema u napadu pa smo vrlo brzo ispustili vodstvo. Makedonci su okrenuli rezuiltat u svoju korist te su došli čak i do pet poena prednosti u jednom trenutku (60:55) i djelovalo je kao da nam se crno piše. 

Početkom posljednje dionice meča uspjevamo ponovo vratiti igru iz prvog poluvremena, pa smo brzo vratili vodstvo, a Mirza Teletović je bio naprosto nezaustavljiv. Mirza je pogađao sa svih pozicija, iako nije imao previše ubačenih 'trica'. Nekoliko je puta išao na liniju za slobodna bacanja i većinom je bio uspješan. Vratili smo vodstvo od šest poena razlike i Makedonci se nisu uspjevali više približiti. Gordić je u posljednjim sekundama bio precizan sa linije slobodnih bacanja i bilo je jasno da ćemo slaviti. Na kraju smo uspjeli pobijediti na ovom turniru i to sa konačnih 75:69.

Do pobjede nas je vodio nezaustavljivi Mirza Teletović sa čak 26 poena, dok je odličan bio i Nemanja Gordić sa 10 poena. S druge strane, Vojdan Stojanovski je ubacio 22 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi