Toni Kukoč se vratio u Bullse

Promovirat će bivši klub u svijetu

Toni Kukoč se vratio u Bullse

S. Bošković

Bivši hrvatski reprezentativac Toni Kukoč, koji s Chicago Bullsima ima tri NBA trofeja, vratio se u klub u kojem je napravio najveće uspjehe u svojoj karijeri.

Kukoč će postati savjetnik predsjednika kluba Michaela Reinsdorfa, a jedan od zadataka će mu biti da promoviše Bullse širom svijeta.

"Dovoljno je biti samo nekoliko minuta uz Tonija da bi cijenio njegovu ličnost, strast i profesionalizam i da bi se prepoznao doprinos koji će pružiti našoj ekipi u novoj ulozi. Toni će raditi širom organizacije i imati će različite uloge.", rekao je Reinsdorf

"Svojim iskustvom će donijeti vrijednost, bez obzira da li će to biti u vezi sa stranim igračima u našoj ekipi ili prilikom objašnjavanja našim partnerima i navijačima šta znači biti "bull", Toni će biti naš snažni predstavnik."

Kukoč je za Chicago igrao sedam godina, od 1993 do 2000. godine uz legende košarke Michaela Jordana, te Scottia Pippena, koji će mu u novom poslu biti suradnik. U NBA ligi proveo je 13 sezona, a osvojio je tri NBA prstena s Bullsima.

"Uzbuđenje i čast je biti opet dio ekipe koja je definirala moju igračku karijeru u Sjedinjenim Američkim Državama. Bullsi su postali moja porodica i stvarno se radujem budućnosti", rekao je Toni Kukoč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.