RK Zagreb doveo spektakularno pojačanje

Veliki dobitak za Kamenicu

RK Zagreb doveo spektakularno pojačanje

Rukometni klub Zagreb angažovao je fantastično pojačanje za novu sezonu.

Novi član hrvatskog prvaka postao je Žarko Marković, Crnogorac koji nastupa za reprezentaciju Katara i koji se posebno proslavio na Svjetskom prvenstvu 2015. godine na kojem je proglašen za najboljeg desnog beka.

Ovaj 31-godišnjak je sa Zagrebom potpisao ugovor do kraja sezone i predstavljat će veliki dobitak za ekipu koju sa klupe predvodi Kasima Kamenica. 

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Zanimljivo, za Markovića je interes pokazao i Kiel, ali su u Zagrebu bili brži i spretniji.

Žarko Marković je u prošlosti bio član Veszprema, Budućnosti, Metalurga, Frisch Auf Göppingena i Hamburga, a krunu reprezentativne karijere je doživio upravo na Svjetskom prvenstvu 2015. godine kada je sa Katarom osvojio srebrenu medalju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi