Penguinsi na korak od polufinala NHL lige

Penguinsi savladali Capitalse

Penguinsi na korak od polufinala NHL lige

D. Rakanović

Hokejaši Pittsburgh Penguinsa savladali su kod kuće Washington Capitalse sa 3:2 i tako došli na korak od polufinala NHL lige. 

Penguinsi su poveli ranim pogotkom Hornqvista u petoj minuti prve trećine. Prednost domaćih hokejaša je povisio Guentzel golom u četvrtoj minuti drugog perioda igre. Ipak, Capitalsi brzo vraćaju utakmicu na početak, s obzirom da su pogotke postigli Kuznetsov u osmoj i Schmidt u devetoj minuti druge trećine. Penguinsi do kraja ovog perioda ponovo stižu do vodstva. Pogodak je postigao Schultz u 12. minuti druge trećine, a kasnije se ispostavilo i da je Shultz ovim pogotkom donio pobjedu svojoj ekipi.

Penguinsi sada vode u seriji sa 3:1, a serija sada seli u glavni grad SAD-a. Šesta utakmica je na rasporedu 7. maja sa početkom u 1:5 sati po srednjoevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi