Francuz uvijek igra s bandažom: Fotografi su uspjeli Benzeminu "uhvatiti" ruku bez zavoja

Pogledajte kako izgleda

Francuz uvijek igra s bandažom: Fotografi su uspjeli Benzeminu "uhvatiti" ruku bez zavoja

A. Čaušević

Karim Benzema već dvije godine igra s bandažom na šaci desne ruke. 

Bio je januar 2019. godine. Real Madrid je igrao protiv Betisa, a Karim Benzema je morao napustiti igru zbog povrede nakon sudara sa Marcom Bartrom.

Od taga sjajni napadača igra sa bandažom. Dojam je da je u međuvremenu počeo da pruža bolje partije nego kada nije nosio zavoja pa je bandaža postala i neki znak sujevjerja kod francuskog golgetera.

Nakon prve informacije o povredi pretpostavljalo se da će Benzema morati na dvomjesečnu pauzu radi operacije slomljenog prsta, ali je on odlučio da sačeka kraj sezone.

Tadašnji trener Solari je potvrdio Benzemino igranje s povredom što je bio veliki rizik pošto se slomljeni dio ruke mora vrlo dobro zaštiti.

Na ljeto 2019. godine Francuz je odlučio da obavi operaciju kako bi prst vratio u normalno stanje jer kost nije zarasla na najbolji način. Međutim, operacija nije obavljena kako je planirano.

Oglasi

Ukoliko sve protekne dobro na operacionom stolu minimalna pauza je dva mjeseca. Ali kako je nova sezona brzo počela kalendar utakmica jednostavno nije dozvolio operativni zahvat.

Tako se Benzema priključio saigračima i počeo da igra utakmice sa bandažom oko desne šake. Od tada jednostavno nije imao vremena da ode pod nož i riješi problem.

Uoči nedavnog reprezentativnog okupljanja fotografi su uspjeli uhvatiti izgled Benzemine šake gdje se jasno vidi da je prst slomljen i da ga 33-godišnjak jednostavno ne može ispraviti.

Međutim, bez obzira na taj hendikep Benzema se odlično adaptirao na situaciju pa je prošle sezone uspio zabiti 30 golova za Real te četiri za reprezentaciju Francuske na Evropskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, nema sumnje da će Benzema jednog dana morati ispraviti svoj prst, ali čini se da da nije u žurbi, posebice ako je u međuvremenu postao sujevjeran i vjeruje da mu bandaža donosi sreću.

Inače, nakon reprezentativne pauze Benzemu očekuju klupske obaveze. Real će biti domaćin Celti. U ponudi kladionice MaxBet možete vidjeti cijelu ponudu za ovu utakmicu i to ovdje. Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nermo10
Nije smijesno
9 0
chentaaa
kaze se le bandage na francuski i zavoj na bosanski zasto izmisljas toplu vodu ?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi