"Pobijedim Ronalda u stolnom tenisu, on ode i odmah sebi kupi stol da vježba"

Veliki šampion

"Pobijedim Ronalda u stolnom tenisu, on ode i odmah sebi kupi stol da vježba"

A. Čaušević

Cristianu Ronaldu je pobjeda u krvi, pokazuje to posljednjih 20-ak godina koliko igra na velikoj sceni. 

Sa pet golova u grupnoj fazi Ronaldo je prva priča Evropskog prvenstva pošto je sa 36 godina uspio oboriti niz rekorda.

Postao je prvi igrač sa golom u svakoj od utakmica grupne faze, najbolji je strijelac u historiji Eura, a izjednačio se i Ali Daijem po broju golova u dresu reprezetnacije (109).

O najpopularnijem fudbaleru današnjice mnogi su ispričali razne anegdote, a najnoviju koja se desila 2009. godine donosi Ritchie De Laet.

De Laet je kao 20-godišnjak i totalna nepoznanica stigao u Manchester United i dobio je mogućnost da dijeli svlačinicu sa svjetskim zvijezdama kao što su Ronaldo, Wayne Rooney, Ryan Giggs, Rio Ferdinand i drugi.

U razgovoru za belgijske medije prisjetio se jedne scene kada je igrao stolni tenis protiv Ronalda i odnio pobjedu.

Oglasi

"Kad sam ga pobijedio u stolnom tenisu, Cristiano je odmah sebi kupio drugi stol da može vježbati", ispričao je 32-godišnji fudbaler Antwerpa.

Možda je pobijedio Ronalda u stolnom tenisu, ali daleko od toga da je Belgijanac imao karijeru kao Portugalac jer je uglavnom igrao po prosječnim klubovima.

Naredni izazov za portugalskog asa je reprezetnacija Belgije i duel sa Romeluom Lukakom koji do sada ima tri gola na Euru.

Belgijanac i Portugalac se bore za titulu najboljeg strijelca Eura. Napadač Intera ne krije da bi volio imati neke osobine od najpopularnijeg fudbalera današnjice.

Ipak, s druge strane zaista veoma efikasni vođa navale Crvenih đavola otkrio je i dvije stvari u kojim bi mu Ronaldo trebao zaviditi.

Oglasi

"Ronaldovi rekordi? Ako ih ko može oboriti, onda je to on. Naklon zbog toga, posebice ako se uzme broj godina u kojim ih obar."

"Volio bih imati njegovu jačinu šuta i njegov dribling, dok bi on trebao biti ljubomoran na moju snagu i završnicu", rekao je Lukaku.

Nakon grupne faze Ronaldo je zabio pet, a Lukaku tri gola. Već u prvoj rundi nokatu faze jedan od njih će se oprostiti od Eura.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Sjajnu ponudu za meč koji se igra na stadionu La Caruja u Sevilli nudi kladionica MaxBet. Svoju opkladu možete ostaviti ovdje. 

MaxBet možete da pratite putem zvaničnog Facebook profila, ali i na Instagramu.

Top Komentari

NKZ1922
Ja koliko se sjecam Evra je pricao da je Rio Ferdinand pobijedio Ronalda u stolnom tenisu i da ga je pod****vao, pa je ovaj sebi kupio to da moze vjezbati i pobijediti Ria
2 0
miki30
Prošli mjesec sam zaključio da je Kante skroman a ovaj mjesec da je Ronaldo pobjednik. Imali još neko na tu temu nešto da kaže?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi