Utakmica tek završila, Livaković nije ni izašao s terena, a turski novinar zabio nož u srce Hrvatu!

Do jučer im je bio najbolji, a danas je druga priča

Utakmica tek završila, Livaković nije ni izašao s terena, a turski novinar zabio nož u srce Hrvatu!

Endin Čaušević

Fenerbahče je sinoć doživio drugi poraz u sezoni u svega nekoliko dana jer je od turskog kluba bio bolji Ludogorets koji je na svom terenu pobijedio 2:0 u meču grupne faze Konferencijske lige. Na udaru javnosti u Turskoj posebno se našao hrvatski golman Dominik Livaković, a izjava jednog od novinara se našla u centru pažnje.

Fener je za vikend završio nevjerovatan niz od 19 uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima ove sezone i u derbiju protiv Trabzonspora je doživio prvi poraz. Ekipa Ismaila Kartala gostovala je sinoć u Razgradu i doživjela drugi poraz u svega nekoliko dana.

Očito je da se navijači Fenerbahčea s razlogom pribojavaju da ne krene serija loših rezultata jer nisu očekivali poraz u Bugarskoj bez obzira što je Kartal odmorio neke svoje najvažnije igrače.

Ludogorets je slavio sa 2:0 golovima Piotrowskog i Rwana Seca i ostao u igri da se plasira u nokaut fazu ovog takmičenja. Fener je propustio priliku da osigura plasman dalje i u narednim mečevima turski klub više nema prava na kiks.

Kardal je odmorio nekoliko prvotimaca od kojih se ponajviše izdvaja Edin Džeko koji sinoć nije odigrao ni minute. S druge strane Dominik Livaković je branio cijeli meč iako je turska javnost očekivala da bi šansu mogao dobiti neki rezervni golman.

Oglasi

Ni Livaković se nije previše proslavio svojim intervencijama kod golova Ludogoretsa, te očito nije bilo potrebno dugo da ga turska javnost počne kritikovati.

U tome je sinoć prednjačio novinar Gokhan Dinc koji se oglasio odmah nakon meča i nije imao lijepe riječi za hrvatskog golmana. On smatra da je Livaković precijenjen, te da nema razlike između njega i Altayja Bayindira kojeg je Fener prodao kako bi doveo Hrvata.

"Uopšte nije bilo nikakve potrebe da se daje toliko novca za Livakovića. Pa koja je razlika između njega i Altayja? On prima gol iz svakog udarca iz daljine, to je nevjerovatno i neprihvatljivo za golmana koji je toliko plaćen", poručio je Dinc u jednoj emisiji nakon utakmice.

Oglasi

Inače, Fenerbahče je Livakovića doveo u samom finišu prelaznog roka iz GNK Dinamo Zagreb i izdvojio je skoro sedam miliona eura za potpis hrvatskog reprezentativca.

Dominik Livaković od sjaja do očaja u očima turske javnosti

Na primjeru Livakovića najbolje se vidi koliko javnost u Turskoj brzo mijenja mišljenje jer je prije poraza od Trabzona i sinoć Ludogoretsa za njih hrvatski golman bio jedan od najboljih u Evropi, ali to više ne misle.

Livakovića su Turci "razapeli" već za vikend kada je Fener poražen na svom terenu od Trabzonspora sa 3:2 i optužili su ga kao glavnog krivca za golove protivničkog tima, te su izdvojili još nekoliko loših reakcija.

Iako su ga "kovali u zvijezde" prethodne utakmice u kojima je Fener slavio nakon poraza od Trabzonspora to se drastično promijenilo.

Oglasi

"Kakav je to golman? Kako je primio dva gola u dvije minute na startu drugog poluvrema? Hoće li veliki golman Livaković ikad donijeti pobjedu?", pisalo je u turskom listu Milliyet samo dan nakon poraza od Trabzona.

Ni sada Hrvata uopšte nisu štedjeli nakon poraza od Ludogoretsa u Razgradu, a izjava Gokhana Dinca odmah po završetku utakmice to je najbolje pokazala.

Livaković i društvo već u nedjelju će imati priliku da se iskupe za ove poraze jer ih čeka gostovanje Adani Demirspor i nemaju pravo na kiks ukoliko žele s Galatom da vode bitku za prvo mjesto.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Kvote za ovu utakmicu već su poznate, a možete ih pogledati u bogatoj ponudi Volcanobet kladionice klikom OVDJE.

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

Top Komentari

Charliebrown
Popustite malo sa Livakovićem. Ima i drugih tema
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi