Htio to Inzaghi ili ne, Edin Džeko mora igrati protiv Juventusa

Zbog Lukakua

Htio to Inzaghi ili ne, Edin Džeko mora igrati protiv Juventusa

E. Škorić

Trener Intera Simone Inzaghi obično rotira svoje napadače. Ako jedan od njih krene, drugi ulazi u igru sredinom drugog dijela. Tako je Edin Džeko ili starter ili mijenja Romelua Lukakua, ali bh. reprezentativac će biti u prvih 11 protiv Juventusa, htio to trener Nerazzurra ili ne.

Interova žalba na zabranu jedne utakmice Romelua Lukakua u Kupu Italije je odbijena, što znači da belgijski napadač neće biti dostupan u uzvratnoj utakmici polufinala protiv Juventusa.

Lukaku je gol s bijele tačke u završnici meča Juventus - Inter (1:1) slavio ušutkavanjem kritičara, kao što je to ranije činio i nakon golova za Belgiju. Ovaj put je, međutim, dobio rasističke uvrede od nekolicine navijača Juventusa na stadionu Allianz, ali i on se nije libio vrijeđati njih.

Njegovo ponašanje ocijenjeno je kao provokativno, pa je isključen nakon što je dobio drugi žuti karton.

Tribina sa najžešćim pristalicama Juventusa bila je zatvorena za utakmicu nakon incidenata, ali Juventus je identifikovao rasističke navijače i zabranio im pristup svom stadionu. Stoga su uspjeli dobiti žalbu i njihova će glavna tribina biti otvorena u nedjeljnoj utakmici Serije A protiv Napolija.

U međuvremenu, Inter će 26. aprila na Meazzi revanš polufinala Kupa igrati bez Lukakua, što znači da će Edin Džeko biti starter sa, navjerovatnije, Lautarom Martinezom.

Oglasi

Inter želi da izbori veliko finale Kupa Italije, a istovremeno će u maju sa gradskim rivalom Milanom voditi žestoke bitke za finale Lige prvaka.

Nerazzurre povrh svega očekuju i bitne utakmice u Seriji A, naročito sada kada je Juventusu vraćeno 15 ranije oduzetih bodova. Prema tome, Juve se vratio na treće mjesto sa 59 bodova, a Inter pao na šesto sa 51 bodom i naravno morat će da pobjeđuje kako bi se domogao četvrtog mjesta i novog plasmana u Ligu prvaka ili da to uradi težim putem - da osvoji nekim čudom Ligu prvaka. Ne zaboravite da u drugom polufinalu igraju Real Madrid i Manchester City.

Inter u nedjelju gostuje kod Empolija, pa je za očekivati da Lukaku bude starter, da bi Edin odmorno dočekao taj duel sa Juventusom za pet dana.

Nakon toga slijedi deribi sa ekipom Lazija 3. maja, gostovanje u Veroni, onda 7. maja novi derbi protiv Rome na Olimpicu, da bi 10. maja gostovali gradskom rivalu Interu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Revanš će se igrati 16. maja, a između ta dva meča Inter dočekuje Sassuolo u ligi.

Kvote za mečeve Intera možete da pronađete na sajtu Volcanobet kladionice.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Ako ovaj panj bude u prvoj, Juventus prolazi 100%
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi