Ekspresna reakcija nakon sugestije Džeke i Tadića, Ali Koc dovodi dobro poznato ime s Balkana!

Dobro poznato ime

Ekspresna reakcija nakon sugestije Džeke i Tadića, Ali Koc dovodi dobro poznato ime s Balkana!

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko i srpski reprezentativac Dušan Tadić su, prema pisanju medija u Turskoj, imali sastanak sa predsjednikom kluba Alijem Kocom, od kojeg su zahtijevali jednog trenera u stručnom štabu koji bi bio koristan za strane fudbalere.

Tvrdilo se da su Edin Džeko i Dušan Tadić, koji su se sastali s Alijem Kocom, savjetovali da se treneru Ismailu Kartalu dovede pomoćni trener koji govori više od jednog stranog jezika i može riješiti neka tehnička pitanja.

Prema pisanju pojedinih turskih medija, koji prate dešavanja u Fenerbahčeu, čini se da je Ali Koc brzo prihvatio sugestije kapitena i njegovog zamjenika, te je već krenuo u angažman još jednog člana u stručni štab i to nekoga ko bi pomogao stranim fudbalerima.

S obzirom da pored Džeke i Tadića, u Feneru igra i hrvatski golman Dominik Livaković, navodno je zarovio u balkansko tržište, kako bi pronašao trnera koji zna jezike za zemlje sa prostora bivše Jugoslavije, ali i engleski i turski.

Taj kriterij ispunajva nekolicina trenera sa ovih prostora, ali je navodno izbor pao na Zorana Mirkovića, koji je trenirao Paritzan, a imao je priliku da igra za Feanerbahče u koji je stigao iz Juventusa 2000. godine. Igrao je još za Rad, Atalantu i Partizan.

Oglasi

Zoranu Markoviću, bivšem treneru Partizana, iznenada se ukazala prilika da bude dio stručnog štaba Fenera?

Beogradski klub je kasnije trenirao, a kao reprezentativac je igrao za Srbiju i Crnu Goru od 1995. do 2003. godine.

Begrađanin bi mogao da bude neko ko će pojačati stručni štab Fenera i ko će pomoći lakšoj komunikaciji među igračima i ostatkom stručnog štaba.

Fenerbahče je imao pod Kartalom nevjerovatan početak sezone i 19 pobjeda u 19 utakmica u Superligi i Konferencijskoj ligi, a onda je uslijedio domaći poraz od Trabzonspora, pa od Ludogoreca u Evropi, a zatim i remi sa Adana Demirsporom u nedjelju.

Unatoč nedavnim kiksevima, Fener je i dalje lider, s tim da sada ima isti broj bodova kao i drugoplasirani Galatasaray, oba tima po 31.

Utakmice Galate i Fenera se nestrpljivo čekaju, bit će to prave fudbalske poslastice, a prva ligaška je negdje krajem decembra, s tim da će odigrati prije toga utakmicu Superkupa Turske, što će i jednima i drugima biti prilika za prvi trofej u sezoni.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Volcanobet kladionica nudi vam mogućnost klađenja na sve utakmice kvalifikacija za EP koje slijede, a kvote su fantastične! Ponudu pogledajte OVDJE

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi