Novi derbi, nova rotacija: Poznat je status Edina Džeke za okršaj s bivšim klubom
Edin uz Lautara napada gol bivšeg kluba na Meazzi

Roma gostuje na Meazzi

Novi derbi, nova rotacija: Poznat je status Edina Džeke za okršaj s bivšim klubom

Edmir Škorić

Sjajni Interov trener Simone Inzaghi ima četiri dobra napadača koja rotira tokom cijele sezone.

Dva Argentinca Lautaro Martinez i Joaquin Correa, Bosanac Edin Džeko i Čileanac Arturo Vidal u napadu su aktuelnog prvaka Italije. Ima tu iskustva, snage, kvalitete, brzine, svega što je neophodno da se jedan tim bori za Scudetto.

S obzirom na zgusnut raspored, pošto je Inter ove sezone igrao na tri fronta, od čega je otpao samo iz Lige prvaka, primoran je Inzaghi rotirati često, iz sedmice u sedmicu, a nakon Lautaro - Correa tandema u napadu protiv Milana u revanšu Kupa, uslijedit će nove promjene.

Italijanski mediji uvjeravaju nas da će Inter protiv Rome u subotu igrati s Džekom i Martinezom. Gazzetta dello Sport tvrdi da je "malo vjerovatno da će Argentinac Joaquin Correa i četvtrtu utakmicu za redeom igrati od prve minute".

Utakmica protiv momčadi Josea Mourinha bit će od vitalnog značaja za Interove nade za naslov u Seriji A, pa će trener shodno tome izvesti najboljih 11 koje trenutno ima. Uz dužno poštovanje i Sanchezu i Correi, trenutno su Lautaro i Edin ipak kvalitetniji, opasniji po gol rivala i ujedno najbolji strijelci tima.

Vratit će se odmoreni i Denzel Dumfries u sastav, dok će opet na klupu Matteo Darmian. Arturo Vidal zbog povrede neće biti na raspolaganju Inzaghiju.

Oglasi

Dok Inter ima ambicije da osvoji titulu, Roma i dalje pokušava sustići Juventus i izboriti Ligu prvaka, zbog čea je ovo meč s velikim rezultatskim imperativom i za jedne i za druge, a igra se na Giuseppe Meazzi u subotu od 18 sati.

Inter ima 69 bodova, dva manje od gradskog rivala Milana, ali i utakmicu manje.Roma je sa 58 bodova na petom mjestu, ima pet bodova manje od Juventusa, pet kola do kraja, pa joj je duel s Interom ujedno posljednja šansa.

Roma je poražena na zadnja dva gostovanja kod Intera i općenito ima loš skor sa jednim od najvećih talijanskih timova.

MaxBet vas časti sjajnim kvotama i za ovaj derbi. Sve što trebate je kliknuti OVDJE, odabrati ponudu za sebe i uživati u dobicima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Obavezno MaxBet zapratite na Instagram i Facebook profilima.

¸

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nerazzurri_internista
Arturo Vidal je fenomenalan napadač :) Inter ih je dva puta ove sezone baš nadigrao, ali generalno mislim da će ovaj put biti dosta teža utakmica. U dobroj formi i jedni i drugi... Inter se pobjedama protiv Juventusa i Milana dosta podigao, ali s ovom Romom se nikada ne zna.
2 0
nightcry
teška tekma za inter
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi