Mladim fudbalskim nadama: Nova Mozzart oprema za FK Tekstilac

Stigli novi dresovi za omladinski pogon

Mladim fudbalskim nadama: Nova Mozzart oprema za FK Tekstilac

Sponzorski tekst

Fudbalski klub Tekstilac iz Dervente gaji tradiciju dugu 104 godine. Sudeći po broju mladih fudbalera u njihovom timu, za budućnost ne moraju da brinu. Njihov omladinski pogon broji 220 članova, a, u znak podrške, Mozzart im je donirao novu opremu koju će nositi kadetska selekcija.

Veoma smo zahvalni kompaniji Mozzart na ovoj garnituri dresova za naše momke, još jednom veliko hvala u ime svih nas iz omladinskog pogona. Dio kadeta će ove godine biti u konkurenciji i za seniorski sastav – kaže koordinator Omladinskog pogona FK Tekstilac Derventa, Dejan Plisnić. 

Opis nije dostupan.

Tekstilac ima pet takmičarskih selekcija. Seniori su desetak godina igrali Prvu ligu Republike Srpske, a ove godine su se vratili u Drugu ligu RS. Juniori i kadeti igraju Omladinsku ligu BiH, a pioniri, pretpioniri i pjetlići Ligu RS.

Sezona zvaničnih utakmica počinje krajem avgusta, pa su trenutno u trenažnim pripremama za novu sezonu, gdje su aktivne sve selekcije.

Opis nije dostupan.

Prošlu sezonu, juniori i kadeti završili su na četvrtom mjestu na tabeli od 12 ekipa. Pioniri su bili na 10. mjestu, pretpioniri na četvrtom, a pjetlići na 8. mjestu, a te tri generacije imaju po 16 ekipa.

Najveći uspjeh njihov seniorski tim je ostvario dugogodišnjim članstvom u Prvoj ligi RS, gdje su osam sezona uzastopno.

Najveći uspjeh omladinskog pogona ostvaren je pretprošle sezone kada su kadeti 2005-06. godište bili prvaci svoje Omladinske lige i plasirali se na završni turnir za prvaka kadetskih liga, gdje su bili vicešampioni.

Opis nije dostupan.

Iz te generacije već imaju nekoliko igrača sa profesionalnim ugovorima koji nastupaju za FK Sarajevo, NK Istra Pula, FK Vojvodina Novi Sad, a jedan je potpisao za austrijskog trećeligaša.

Planovi kluba za naredni period su da podstaknu što više djece da se bave fudbalom, a cilj im je da uživaju u ovom sportu i da svakog dana budu sve bolji. Imaju odlične uslove za rad, dva terena- jedan s umjetnom travom i drugi travnati.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Želja im je da najbolji od ovih dječaka što prije zaigraju za seniore i da nastave dalje u još boljim klubovima profesionalnog fudbala.

Najveća podrška im stiže od lokalne zajednice, a tu je još nekoliko fudbalskih entuzijasta koji pomažu rad kluba. Podrška iz Mozzarta posebno je obradovala mlade fudbalere ovog kluba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.