Guardiolu pitali zašto je izveo Haalanda nakon petog gola, a on odgovorom sve zaprepastio!

Našao je objašnjenje, ali...

Guardiolu pitali zašto je izveo Haalanda nakon petog gola, a on odgovorom sve zaprepastio!

E. Čaušević

Pep Guardiola našao se na velikom udaru kritika jer je Erlinga Haalanda izveo iz igre nakon što je zabio svoj peti gol protiv Leipziga, a nakon toga na press konferenciji dao je poprilično bizarno objašnjenje zašto je to napravio.

Erling Haaland je sinoć u potpunosti "potopio" Leipzig jer je zabio čak pet golova u revanšu osmine finala i tako bio najzaslužniji što se Manchester City plasirao u iduću rundu Lig prvaka.

Norveški napadač tako se upisao u historiju ovog takmičenja jer je tek treći igrač kojem je uspjelo da postigne čak pet golova na jednoj utakmici Lige prvaka nakon što su to prije njega uradili Lionel Messi i Luiz Adriano.

Međutim, mnogi smatraju da je Haaland mogao srušiti s trona ovaj dvojac, ali to mu Pep Guardiola nije omogući jer ga je već u 63. minuti meča izveo s terena što je sve šokiralo.

Čak je i Haaland bio vidno razočaran kada je vidio da mora da napusti teren jer je očito i sam vjerovao da do kraja utakmice može barem još jednom zatresti mrežu Leipziga i ispisati historiju Lige prvaka, no Guardiola mu to nije dozvolio.

Oglasi

Španski stručnjak našao se na meti kritika zbog takvog poteza jer je bilo jasno koliko je to razočaralo Haalanda. Naravno, to je bila i glavna meta na press konferenciji koja je održana nakon utakmice.

Jedan od novinara pitao je Guardiolu odmah zbog čega je Haalanda izveo iz igre tako rano i onemogućio mu da obori rekord Lige prvaka, a njegovo bizarno objašnjenje mnoge je ostavilo bez teksta.

"Da je taj podvig uspio da uradi sa samo 22 godine onda bi mu u budućnosti bilo dosadno. Ne bi imao nikakav cilj u budućnosti. Zbog toga sam odlučio da napravim izmjenu. Nisam znao za Messija i da je tih pet golova protiv Leverkusena, ali obično kada su utakmice riješene pravim izmjene i odmaram igrače", rekao je Guardiola i dodao.

"Dao je pet golova i sada je problem što će svaki put biti kritikovan kada ne postigne dva ili tri gola na utakmici. To je njegova realnost i mora da se navikne na to".

Oglasi

"I u većini utakmica kada je zabijao dva ili tri gola nakon sat vremena utakmice pravio sam izmjenu i mijenjao ga. Danas je dao pet i to je odlično i to tražim od napadača. Bio je više uključen u igru i to me najviše raduje. Prije nekoliko dana sam rekao da mu je to slabost u igri i odmah je reagovao i potrudio se da to popravi".

Manchester City će svog protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka saznati već u petak kada će u Nyonu biti održan žrijeb.

Večeras ćemo saznati i preostala dva učesnika četvrtfinala. U centru pažnje je derbi Real Madrida i Liverpoola, a također revanš meč osmine finala igraju još Napoli i Eintracht Frankfurt.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U bogatoj ponudi Volcanobet kladionice možete vidjeti kvote za večerašnje okršaje u Ligi prvaka i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Majmun obicni. Unistio fudbal sa svojim tika taka akcijama. Kao i uefalonu nikad dosadniji i gluplji fudbal nisam gledao upalim utakmicu zaspem prvi 10 minuta. Englezi su prije u 3 pasa gol zabijali.
4 1
Mostarac94
Joj supljaka
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi