Rijeka će večeras navijati za Chelsea jer joj to može donijeti Ligu prvaka!
Zoran Kvržić bi mogao igrati kvalifikacije za Ligu prvaka

Nevjerovatan scenarij za drugoplasirani tim 1. HNL

Rijeka će večeras navijati za Chelsea jer joj to može donijeti Ligu prvaka!

S. Pašalić

Finale Evropske lige između Chelseaja i Arsenala se igra večeras, a uoči ove utakmice engleski The Sun je donio nevjerovatnu vijest.

Naime, kako oni tvrde ukoliko Chelsea osvoji Evropsku ligu, druga ekipa HNL-a, Rijeka, već od jeseni će se plasirati u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Pobjednik Evropske lige ide direktno u Ligu prvaka, a s obzirom da je Chelsea završio na trećem mjestu u engleskoj Premier ligi, to bi mjesto ostalo upražnjeno.

"Praznina koju stvori osvajač Evropske lige popunjava se trećeplasiranim klubom iz lige koja je rangirana na petom mjestu, a kvalifikacije za ligaški put (league path) prilagođava se tako da prednost ima klub najbolje rangirane lige u pojedinoj fazi takmičenja", stoji u pravilniku Uefine Lige prvaka.

Ukoliko Chelsea osvoji naslov, najviše bi profitirao Lyon koji je završio na trećem mjestu u francuskom prvenstvu te ne bi morao igrati doigravanje za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

The Sun dalje piše da bi ulaskom Lyona u grupu njegovo mjesto zauzeo PSV koji bi umjesto u treće pretkolo, išao direktno u posljednje kolo, a Rijeka bi bila prebačena iz Evropske lige u treće pretkolo.

Ovo je iznenadilo i čelne ljude Rijeke koji su zatražili od UEFA-a pojašnjenje, prenose hrvatski mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi