Stvorilo se veliko rivalstvo u svlačionici Reala: "Nije ga želio ni pogledati"

Casemiro je zavidan mladom saigraču?

Stvorilo se veliko rivalstvo u svlačionici Reala: "Nije ga želio ni pogledati"

E. Škorić

Francuski reprezentativac Aurelien Tchouameni ovog se ljeta pridružio Real Madridu.

Tchouameni je na Santiago Bernabeu došao iz Monaca i ovaj 22-godišnji veznjak smatra se jednim od najvećih talenata na Starom kontinentu. S obzirom da je plaćen čak 80 miliona eura, to onda i nije nikakvo čudo.

Mlada zvijezda bila je na radaru PSG-a, ali je na kraju njegova želja bila da obuče dres slavnog Reala, te je potpisao ugovor do 2028. godine. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je debitovao za A reprezentaciju Francuske i to protiv Bosne i Hercegovine te je u međuvremenu postao standardan među Trikolorima.

U prošloj sezoni odigrao je više od 50 klupskih utakmica te se može reći da na Bernabeu stiže sa određenim iskustvom bez obzira što ima 22 godine.

I dok su u Realu svi s oduševljenjem primili mladog Francuza, navodno je jedan od iskusnijih Realovaca jako "zavidan" i "neprijateljski nastrojen" prema njemu. El Nacional je izvijestio da je Casemiro razvio osjećaj zavisti i neprijateljsva prema svom novom kolegi i da još uvijek nisu komunicirali.

Nekoliko izvora bliskih svlačionici Real Madrida povjerilo je ovu vijest španskom mediju. Los Blancosi su poznati po igranju u formaciji 4-3-3, koja dopušta mjesta samo za jednog defenzivnog veznjaka. Već nekoliko godina slavni trio Luka Modrić, Toni Kroos i Casemiro zapovijeda veznim redom, a Brazilac igra na poziciji defenzivnog veznog igrača.

Oglasi

Sada, međutim, osjeća da mu je stigla direktna konkurencija, a još se radi o igraču s rastućom reputacijom i neko je ko ima dosta kvaliteta i talenta. Zdrava rivalstva su uvijek dobra i mogu biti produktivna za sve, ali čini se kako je malo zdravog u ovom novom rivalstvu u Real Madridu.

El Nacional je također objavio kako je Casemiro jedva i gledao u lice Tchouamenija kada je ovaj stigao, a još uvijek njih dvojica nisu razgovarali.

Bilo je nagađanja o Brazilčevoj budućnosti na Santiago Bernabeu otkako je Tchouameni stigao, ali Carlo Ancelotti je sretan što su obojica u timu, mada je jasno da bi Casemiro jako teško podnio da bude rezerva tek pridošloj mladoj zvijezdi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi