Prosto nevjerovatno: Golom protiv Španije Ronaldo "dovršio" reklamu iz 2010.

Zadivljujuća slučajnost

Prosto nevjerovatno: Golom protiv Španije Ronaldo "dovršio" reklamu iz 2010.

Nikeov reklamni spot za Svjetsko prvenstvo 2010. "Napiši budućnost" opravdano je prepoznat kao jedan od najboljih među sportskim reklamama svih vremena.

Scenarij je podrazumijevao prisustvo Ronalda, Kobe Brayanta, Drogbe, Rooneya, Federera.. koji su odmjeravali snagu pred ogromnim brojem razularenih navijača na stadionu, ali i van njega recimo u stonom tenisu. Svi fudbaleri sa reklame igrali su u Južnoj Africi, a nakon osam godina samo se Ronaldo uspio oduprijeti zubu vremena.

Nakon gola iz slobodnog udarca protiv Španije, dovitljivi se fudbalski zanesenjak prisjetio ove reklame i na twitteru uporedio njene posljednje sekunde sa pogodkom za 3:3 - koje su identične.

Mnogi su na društvenim mrežama zaključili da je bilo potrebno osam godina kako bi se ispisala budućnost, što je bio zvanični naziv ovog komercijalnog spota.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U reklami, Ronaldo prolazi kroz svoju standardnu rutinu prije izvođenja slobodnjaka, iz perspektive koja je maltene identična onoj iz susreta sa Špancima. Zalijeće se, udara loptu i tu reklama završava. Protiv Španije mreža se zatresla, a oglas je dovršen. Nevjerovatno zaista.

Top Komentari

hasetz
Čuliću jel ga bacaš na ronalda?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije