Mensur Mušija u FK Mladost želi dovesti Kenana Horića
Horiću je nakon razlaza sa Antalyasporom najbitnije pronaći klub u kojem će imati minutažu u narednom periodu

Prvi razgovori večeras obavljeni u Zenici

Mensur Mušija u FK Mladost želi dovesti Kenana Horića · Saznajemo

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja od ponedjeljka se nalaze u Antaliji gdje će obaviti finalne pripreme pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Kakanjci su prvi dio završili na šestoj poziciji, sa samo četiri boda manje od trećeplasiranog Širokog Brijega. Ono što je bitno kada je u pitanju ovaj prelazni rok jeste da je klub zadržao kostur ekipe, odnosno najbolje igrače, dok se pojačao s Filipom Arežinom, koji se vratio iz Željezničara, te Mathiasa Fanima, koji bi trebao biti veliko pojačanje u ofanzivnom dijelu.

Mensur Mušija, prvi čovjek kluba iz Doboja kod Kaknja, odlučio je da ode korak dalje. Kako saznaje SportSport.ba prvi čovjek Mladosti veoma je zainteresovan da u svoj klub dovede bivšeg kapitena Čelika i dojučerašnjeg defanzivca Antalyaspora, 28-godišnjeg Kenana Horića.

Kako saznaje naš portal, večeras je predsjednik Mladosti obavio i prvi razgovor u Zenici s ovim stoperom, a sutra će ponovo razgovarati o eventualnom transferu. Ako Mušija uspije nagovoriti Horića da odigra polusezonu u Kaknju, iako trenutno čeka inostrani angažman, onda će Mladost sa Horićem i Isakovićem u odbrani, te Arežinom, Bojom, Fanimom, Welbeckom, Atajićem i Anđušićem biti sigurno jedan od najvećih kandidata za izlazak u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ostaje da vidimo hoće li nekadašnji kapiten i ljubimac "Robijaša" narednu polusezonu igrati u susjednom Kaknju ili će ipak nastaviti karijeru u inostranstvu, što je istakao za naš portal da mu je prioritet, nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s turskim Antalyasporom.

Top Komentari

DamirT
Cuj najveci kandidati za izlazak u Evropu hahaahahah.Doveli raspale igrace koji nigdje drugo ni ne mogu igrat i odjednom kandidati za izlazak u Evropu
2 8
redbull
Mladost ako dovede Horica, ide u evropu. Vi seljani i dalje laprdajte u prazno, vise pratite komentare na objavama, nego fudbal. Horic ako dodje, bit ce najvece pojacanje lige!
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi