FK Sarajevo u 'generalci' slavio protiv FK Rudar

Uspješna provjera za bordo tim

FK Sarajevo u 'generalci' slavio protiv FK Rudar

U generalnoj provjeri pred start drugog dijela sezone fudbaleri Sarajeva su u Trening kampu u Butmiru ugostili Rudar iz Kaknja i slavili sa 4:2.

Bordo tim je otvorio puno bolje utakmicu. Krenuli su domaći jako agresivno, od starta su nametnuli svoj ritam, a prvi koji je ozbiljnije zaprijetio bio je Velkoski, čiji je šut s vrha kaznenog prostora na kraju odbranio golman gostiju Bekan. Potom je pokušao Lazić, no njegov šut odlazi iznad gola.

Sarajevo je i u nastavku imalo kontrolu, golu Rudara prijetili su Stanojević, Tatar, zatim Velkoski, no pogodaka nije bilo sve do 38. minute. Nakon što je Rahmanović pogodio stativu, na odbijenu loptu je natrčao Ahmetović i pospremio je u mrežu za vodstvo Sarajeva od 1:0.

U 43. minuti gosti su izjednačili preko Kovača, ali već u sljedećem napadu dosuđen je jedanaesterac za Sarajevo koji je u gol pretvorio Velkoski za 2:1, što je i bio rezultat kojim se ujedno otišlo na odmor. 

U drugom poluvremenu Sarajevo je i s potpuno drugim sastavom bilo tim koji više prijeti. Tako je u šestoj minuti nastavka prednost Sarajeva povisio Sišić, no četiri minute kasnije uzvraćaju i Kakanjci, za koje gol postiže Mušija nakon što je prethodno jedan od igrača pogodio stativu.

Iako je u finišu tempo igre prilično opao, Sarajevo je uspjelo postići još jedan gol, a konačnih 4:2 šest minuta prije kraja je postavio Šišić nakon velike greške golmana gostiju.

Prijateljska utakmica:

FK Sarajevo - FK Rudar 4:2


FK Sarajevo: Kovačević, Lazić, Mujakić, Hebibović, Pidro, Stanojević, Crepulja, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Rudar Kakanj: Bekan, Čehajić, Fočo, Musić, Goralija, Cana, Subašić, Kobilica, Hrelja, Kovač F., Spahić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kenan225
ovaj sisic bi mogao biti iznenadjenje u drugoj polusezoni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi