Znate li kada je Barca izgubila zadnji put u Ligi prvaka na svom terenu?

Večeras dočekuju Liverpool

Znate li kada je Barca izgubila zadnji put u Ligi prvaka na svom terenu?

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras na svom terenu dočekuju Liverpool u okviru prve utakmice polufinala Lige prvaka.

Katalonski klub je sigurno jedan od najvećih favorita za osvajanje trofeja, a za mnoge okršaj protiv Redsa je finale prije finala. Jasno je da Liverpool ne dolazi sa bijelom zastavicom, te da će dati sve od sebe da pomrse račine Kataloncima.

Međutim, Barcelona je fantastična u prethodnih šest godina kada su u pitanju utakmice na Camp Nou. Od 2015. godine nisu osvajali Ligu prvaka, ali mečevi na domaćem terenu su bili noćna mora za sve gostujuće ekipe.

Naime, Barcelona već šest godina nije poražena na svom terenu kada su u pitanju utakmice Lige prvaka. U tom periodu Barca je ostvarila čak 28 pobjeda, te svega tri remija. Nisu primili na meču više od jednog gola, a na 31 utakmici primili su svega 15 golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Posljednja ekipa koja je slavila na Camp Nou 2013. godine je Bayern koji je tada bio ubjedljiv i s 3:0 je savladao Barcelonu. Bavarci su se plasirali u finale, te su osvojili titulu. No, u redova Liverpoola se nadaju da mogu prekinuti večeras ovaj nevjerovatni niz Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Nije da ih je pobijedio, nego ih vratio na tvornicke postavke u dvije utakmice!!
0 6
mer12
Samo su 2 puta u polufinalu vracani na fabricke postavke.....u zadnje 2 god.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti