Pirlo: Superliga? Agnelli nam je jutros govorio o tome

Trener Juventusa

Pirlo: Superliga? Agnelli nam je jutros govorio o tome

E. Škorić

Andrea Pirlo kaže da je Andrea Agnelli razgovarao s igračima Juventusa o Superligi, ali inzistira da im je cilj plasirati se u Ligu prvaka.

Juventus ove sezone neće osvojiti Scudetto, čak je upitno hoće li na kraju izboriti plasman u Ligu prvaka s obzirom na jako loše igre i rezultate u Seriji A, pa je Stara dama trenutno tek četvrta na tabeli sa 62 boda, dok petoplasirani Napoli ima samo dva boda manje.

No, trenutno je fokus ipak na Superligi, koja bi trebala da krene početkom sezone 2021/22, a čiji član je i Juventus. Uostalom, ne samo da je član, nego je i predsjednik torinskog kluba, Andrea Agnelli, jedan od glavnih ljudi za formiranje "lige bogatih" zbog koje vlada veliko nezadovoljstvo u svijetu.

“Fokusirani smo na sadašnjost i na plasman u Ligu prvaka. Predsjednik je danas razgovarao s timom o ovom projektu. Znamo da je on među prvim ljudima u novoj ligi, ali nisam najprikladnija osoba za razgovor o tome. To biste ipak trebali da pitate njega (Agnellija) jer je on jedan od organizatora", rekao je Pirlo na press konferenciji.

“Jutros nam je Agnelli objasnio o čemu se radi u projektu, ali nije ulazio u detalje. Rekao nam je da je najvažnije usredotočiti se na sadašnjost", dodaje nekadašnji reprezentativac Italije.

"Agnelli je uvijek bio vrlo blizak s momčadi, razgovaram s njim nakon svake utakmice, uredi kluba su ovdje odmah iza ugla, uvijek nam je bio blizu. Igrači mogu ostati mirni, to je samo projekat, nogomet ide dalje", tvrdi Pirlo.

Oglasi

Juventus nakon poraza od Bergama, sutra dočekuje Parmu i nema pravo na novi kiks.

"Ekipa se osjeća dosta dobro. Oporavljamo se od nedjeljne utakmice. Planiram nekoliko promjena, ali neću puno rotirati momčad. Fokusirani smo na meč protiv Parme. Nije ovo baš najbolji period za nas, ali moramo da imamo najbolji mogući pristup da bismo dobili utakmicu".

Kazao je kako će Buffon početi meč, igrat će i Ronaldo, ali i Dybala. Upitan je nastup Chiese, no Pirlo kaže da nije isključeno da krilni nogometaš bude spreman za duel s Parmom.

"Nije prvi put da nam fali neko bitan ove sezone, imamo širok igrački kadar i u slučaju da neko ne može da igra, naći ćemo pravu zamjenu", jasan je Pirlo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus će do kraja sezone u Seriji A gostovati Fiorentini, Udineseu, Sassuolu i Bologni, a ugostit će Parmu, Milan i Inter. Također, 19. maja će igrati finale Kupa protiv Juventusa. 

Podsjetimo da su uz Juventus od Italijana u Superligi i Inter te Milan, a jučer je održan sastanak klubova Serije A. Ostali klubovi su zabrinuti, smatraju da to nije u redu, a neki se zalažu za izbacivanje velikana iz domaćeg šampionata zbog "izdaje".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prinudni
Znači 19og maja Juventus protiv Juventusa
5 0
zevs
to če bit derbi, juventus protiv juventusa
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi