Smajić napustio Simm Bau: Želim im sve najbolje, već imam opcija za ljeto

Nastavlja sa treninzima

Smajić napustio Simm Bau: Želim im sve najbolje, već imam opcija za ljeto

S. Mlaćo

Od najavljene borbe za prvaka do borbe za opstanak.

Tako u debitantskoj sezoni teče put NK Vis Simm Bau u Prvoj ligi FBiH.

Mnoge stvari ne idu po planu, čak naprotiv, a sve je kulminiralo sa sedam poraza u osam utakmica drugog dijela sezone. Klub je nedavno napustio iskusni Nermin Jamak, a danas i bivši mladi reprezentativac naše zemlje Edis Smajić

Smajić je dogovorio sporazumni raskid saradnje što je i potvrdio za SportSport.ba.

"Danas trebam da potpišem raskid, sve je dogovoreno. Prva polusezona je bila jako dobra, a u drugom dijelu sezone desio se potpuni remont ekipe. Došlo je devet novih igrača, sve je krenulo nizbrdo. Od borbe za Premijer ligu došli smo do toga da se borimo za opstanak. Nisam se uklapao u tu novu ekipu, mislim da mi tu nije mjesto i našao sam zajedničku riječ sa Upravom kluba. Sreću želim potražiti negdje drugo", kazao je Smajić za SportSport.ba.

Opis nije dostupan.

Zahvalio se svom sada već bivšem klubu.

"Hvala predsjedniku Mujkanoviću na svemu, bio je korektan, njemu i klubu želim da ispune zacrtane ciljeve".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Nastavit će sa treninzima kako bi spreman dočekao ljetni prelazni rok. Neće mu biti problem pronaći klub s obzirom da kao mlad već ima bogato iskustvo u Premijer ligi, a prošao je i sve omladinske selekcije reprezentacije naše zemlje. 

"Nastavit ću trenirati sa nekom ekipom ili sam. Čekam ljeto da se priključim novom klubu, imam nekih opcija, bitno je samo da me zdravlje posluži", dodao je 21-godišnjak.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JJRamzes
Uuu kakav je ovo panj. Ima dosta prevara u fudbalu, ali ovaj je rijetko vidjena prevara. KATASTROFA
7 0
A Fulham?
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi