Inter i Napoli su večeras dobili nove trenere!
Foto - EPA

Inzaghi preuzeo prvaka, Spalletti u Napoliju

Inter i Napoli su večeras dobili nove trenere!

M. Šljivak

Trenerska ludnica u Italiji nastavljena je večeras, a nove trenere dobili su Inter i Napoli.

Oba tima ostala su bez trenera prije nekoliko dana. Antonio Conte je napustio Inter, a Napoli se razišao sa Gennarom Gattusom nakon razočaravajućeg završetka sezone.

Ugledni italijanski novinari Fabrizio Romano i Gianluca Di Marzio objavili su večeras kako su oba velikana večeras dobili nove trenere.

Novi trener aktuelnog prvaka Intera postat će doskorašnji trener Lazija Simone Inzaghi koji će u naredne dvije sezone voditi ovaj tim. Ubrzo će sve biti zvanično potpisano i bit će poznati uslovi ugovora.

Sa druge strane Napoli preuzima još jedno dobro poznato ime. To je iskusni Luciano Spalletti koji je postigao dogovor sa predjednikom tima iz Napulja Aurelijom Di Laurentiisom.

Oglasi

Spalletti je sa Napolijem potpisao ugovor do 2023. godine i predvodit će ovaj tim u naredne dvije sezone.

Podsjetimo, nove trenere u Seriji A dobili su već Roma i Juventus. Romu preuzima Jose Mourinho, a u Juventus se vratio Massimiliano Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gennaro Gattusso je nakon otkaza u Napoliju preuzeo Fiorentinu, a očekuje se da doskorašnji trener Juventusa Andrea Pirlo postane novi trener Sassuola.

Lazio će također dobiti novog trenera nakon Inzaghijevog odlaska u Inter, a to će biti Maurizio Sarri ili Siniša Mihajlović.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1598977538
Antonio Conte ide u Real Madrid?
3 0
Mele
Alegri nema iskustvo iz drugih liga, dok Conte to ima, neka preuzme Real, uzme Raula za pomocnika i eto ekipe. kao onda Ancelotti i Zidane.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi