"Džeko i Pjanić? Do ljeta to može da se promijeni, ali BiH nije ono što je bila"

Rumunski reprezentativac smatra da su favoriti za prvo mjesto

"Džeko i Pjanić? Do ljeta to može da se promijeni, ali BiH nije ono što je bila"

E. Škorić

Rumunski reprezentativac Nicolae Stanciu (28) govorio je za tamošnje medije nakon što je održan žrijeb Lige nacija.

Rumuni su bili u trećem šeširu pred žrijeb u B diviziji Lige nacija, a na kraju su zadovoljni grupom u kojoj se nalaze pored Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Finske.

"Dobar žrijeb, bilo je puno jačih timova koje smo mogli izvući. Iako smo u trećem šeširu, moramo da razmišljamo ozbiljno o prvom mjestu. Nemamo čega da se bojimo. Mislim da imamo dobre šanse da budemo prvi u grupi. To je zaista ostvarivo", rekao ej Stanciu, pa je dodao:

"Ne znam koliko će se BiH s vremenom oslanjati na Džeku i Pjanića, ali očito je da su to trenutno ključni igrači. No, do ljeta se možda to i promijeni. Bosanci su propustili priliku da odu na Mundijal i mislim da to nije ona reprezentacija od prije nekoliko godina. Mijenjaju se, tu je dosta nekih mlađih igrača. Igrao sam jednog saigrača u Češkoj koji igra za reprezentaciju, sada je u Ferencvarošu".

Aludirao je Rumun na Eldara Ćivića, a takođe je istakao da su Finci nezgodan rival koji ima sjajne igrače poput Pukkija ilI kAMARE.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Gledao sam ih na Euru, imali su solidne nastupe, ali moje mišljenje je da smo mi sada puno kvalitetnija reprezentacija".

Za Crnogorce kaže da su "super borci", ali ipak vjeruje da nisu na nivou Rumuna, posebno ne u posljednje vrijeme. Od igrača Crne Gore, izdvojio je Savića iz Atletico Madrida.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Momak je u pravu što se tiče naše reprezentacije u nogometu naravno. Ko živ ko mrtav do ljeta . Ali da nas ima ko posložiti i moral dići u repci, bilo bi nešto od nas. Sve dok je krmak DoDick-ov u FNSBIiH tu hajra nema.
12 2
Mowzilla
Kao sto bi rekao bivsi clan saveza Čolaković:"...nemamo mi kapac'teta ba..."
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi