Poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva: Format takmičenja odgovara bh. košarkašicama

Nastupit će 12 selekcija

Poznati svi učesnici Svjetskog prvenstva: Format takmičenja odgovara bh. košarkašicama

Admin Čaušević

Žensku košarkašku reprezentaciju u septembru čeka prvi nastup na Svjetskom prvenstvu. 

Bosna i Hercegovina se našla među 12 selekcija koje će se boriti za titulu najbolje na turniru čiji će domaćin biti australski Sydney.

Posljednjih sedam dana igrana su četiri kvalifikaciona turnira nakon koji su poznati svi učesnici među kojim su i sjajne Zmajice.

Na završni turnir su se plasirale sljedeće reprezentacije: Australija, Belgija, BiH, Kanada, Kina, Francuska, Japan, Južna Koreja, Nigerija, Rusija, Srbija i SAD.

Žrijeb je na programu 3. marta u Sydneyu, a foramt takmičenja je takav da itekako odgovara našoj selekciji jer će u slučaju kiksa imati prostora za popravni.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Naime, 12 selekcija će biti podijeljene u dvije grupe od po šest selekcije. Po četiri prvoplasirane će izboriti plasman u četvrtfinale, nakon čega slijede polufinala i finale.

Iz FIBA-e nije saopšteni šeširi za žrijeb, što nije isključeno da se desi u međuvremenu. Svjetsko prvenstvo se igra od 22. septembra do 1. oktobra.

Top Komentari

prvenac
U nekom povoljnom raspletu može se i do polufinala. Zvuči neskromno ali uz Maricu i top igru može se
4 0
Goran86
Da su izgubile od japanki bile bi trece...i izmislili bi neki baraz. Japanke zavrsile kao trece.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi