Rudar šokirao Široki na Pecari: Preokret i velika pobjeda u borbi za opstanak!

Gosti slavili sa 2:1

Rudar šokirao Široki na Pecari: Preokret i velika pobjeda u borbi za opstanak!

Endin Čaušević

Fudbaleri Rudara danas su u gostima pobijedili Široki Brijeg nakon preokreta sa 3:1 u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na samom otvaranju utakmice nismo vidjeli neke izglednije prilike, te je Široki imao incijativu na sredini terena i strpljivo čekao svoju šansu da zaprijeti golu gostiju iz Prijedora.

Široki je u 28. minuti prvi put ozbiljno zaprijetio kada je u šansi bio jedan od igrača domaćeg tima, ali je Šćekić uspio to da odbrani. Domaći su prijetili i u narednim minutama, no golman Rudara bio je na visini zadatka.

I kada se očekivao kraj prvog poluvremena Široki Brijeg je uspio da dođe do prednost. Domaći su sa 1:0 poveli u 45. minuti nakon što je poslije jedne akcije Sajak poslao loptu u svoju mrežu.

Široko je bio nešto bolji i u nastavku utakmice. Domaći tim je propustio nekoliko solidnih prilika na početku drugog dijela, ali nije bilo promjene rezultata.

Gosti iz Prijedora strpljivo su čekali svoju priliku u ovom meču, te su u finišu utakmice uspjeli da šokiraju Široki Brijeg.

Oglasi

Rudar je u 78. minuti uspio da dođe do izjednačenja kada je Nemanja Pekija savladao golmana domaćeg tima i pogodio za 1:1 i veliko slavlje igrača gostujuće ekipe.

Međutim, Rudar se nije zaustavio na tome. Gosti iz Prijedora su samo šest minuta kasnije došli do potpunog preokreta. U centru pažnje našao se Tomislav Knežević koji je nakon solo prodora sjajno pogodio za 2:1 i veliki preokret gostujuće ekipe.

No, to nije bilo sve od Rudara na ovom meču. Gosti su u četvrtoj minuti sudijske nadoknade došli i do trećeg gola i na kraju su slavili sa 3:1 na Pecari.

Za Rudar je ovo bila velika pobjeda u borbi za opstanak s kojom se klub iz Prijedora sada probio na 11. mjesto sa 22 boda i ima samo dva boda manje u odnosu na Leotar koji je deseti i na mjestu koje garantuje ostanak u Premijer ligi.

S druge strane, Široki Brijeg je ostao na šestoj poziciji sa 33 osvojena boda.

Oglasi

Premijer liga, 27. kolo:

Široki Brijeg - Rudar Prijedor 1:3

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Čuljak, Valinčić, Mujan, Blagaić, Vukoja, Lukić, Begić, Jurić, Žulj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Rudar Prijedor: Ščekić, Asani, Sadiku, Pavlović, Santos, Mandić, Sajak, Hodžić, Zekanović, Jakupović.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Namjestaljka izrezirana i dogovorena na poluvremenu.
6 0
Jadnimi
Bitno je da se objavi, nije bitno šta piše
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti