Juventus doživljava velike promjene: Potvrđeno da klub napuštaju još dvije zvijezde

Morata i Bernardeschi također idu

Juventus doživljava velike promjene: Potvrđeno da klub napuštaju još dvije zvijezde

E. Škorić

Paulo Dybala je odlučio napustiti Juventus nakon što mu istekne ugovor ovog ljeta, Giorgio Chiellini se takođe već oprostio od navijača Stare dame, a sada je poznato da će otići još dvije zvijezde.

Juventus je, naime, saopštio napadaču Alvaru Morati da neće učiniti njegovu posudbu iz Atletico Madrida trajnom, odnosno da neće otkupiti njegov ugovor za 35 miliona eura.

Morata se povezivao s Barcelonom, ali on je Kataloncima rezervna opcija i sav fokus je prvenstveno na Bayernovom Poljaku Robertu Lewandowskom.

Morata je prvi put za Juve igrao od 2014. do 2016. godine, kada je Staroj dami pomogao da osvoji uzastopne ligaške naslove i kupove, a zabio je gol u finalu Lige prvaka od Barcelone 2015. godine.

Vratio se uReal Madrid, potom igrao za Chelsea i Atletico, a Juve ga je doveo na posudbu, ali nije imao plan da ga potpiše za stalno. Ukupno je Morata ove sezone odigrao 48 utakmica u dresu torinske momčadi, te ima učinak od 12 golova i devet asistencija.

Osim njega, Juventus ostaje i bez Federica Bernardeschija, nakon što nije produžen ugovor i on će protiv Fiorentine odigrati posljednji meč u crno-bijelom dresu, a onda ima priliku da kao slobodan igrač potpiše za neki drugi klub.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je imao jako lošu sezonu, jedva se izborio za Ligu prvaka i bio je od početka bez šansi za Scudetto. Utakmica protiv Fiorentine će značiti kraj sezone za zaborav, pa će se odmah u Torinu krenuti s rekonstrukcijom ekipe i planovima za novu sezonu.

Za očekivati je neka velika pojačanja, a najbliže dolasku u ovom momentu je bivši veznjak Paul Pogba iz Manchester Uniteda, no definitivno neće biti jedini... Blizu dogovora sa Juveom je i Angel Di Maria, isksuni, ali fantastični krilni nogometaš PSG-a, kojem ističe ugovor i sa Pogbom će bez odštete put Torina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

huizju
Juve bi trebao Lewu dovesti, on je pravi napadač da ih vodi ka tituli LP
2 0
Salence
Od svega toga jedino bi Bernardeschi bio dobar kao pojačanje za MIlan.Šuškalo se,bilo je svakakvih priča ljetos...ko zna.Bit će veselo transfer ljeto.Ako Morata ostane u Atleticu,možda i najveća želja Milanove uprave,Joao Felix bude pušten za manje od 70 mil. .Kakav bi to vatromet bio!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi