Prcić pred Ligu nacija: Mi možemo svakaga pobijediti
Foto: T. Hebib

Nada se dobrim rezultatima

Prcić pred Ligu nacija: Mi možemo svakaga pobijediti

Eldar Ganibegović

U razmaku od 4. do 14. juna reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju četiri duela Lige nacija. 

Najprije gostujemo Finskoj, sedmog juna dolazi Rumunija, slijedi gostovanje Crnoj Gori 11. juna, a tri dana kasnije junske utakmice zaključuje domaći duel protiv Finske.

Veznjak bh. tima Sanjin Prcić jedva je dočekao da ponovo dođe na okupljanje reprezentacije, a s optimizmom gleda na predstojeće izazove koji nas očekuju.

"Poželio sam se momaka, ove atmosfere i reprezentativnih utakmica. Uvijek osjećam sreću i posebno uzbuđenje kada dođem na okupljanje. Iskreno, nedostajalo mi je sve ovo jer sam propustio utakmice u martu zbog povrede. Osjećam se odlično i spreman sam da igram na najvišem nivou", rekao je Prcić pa najavio i same utakmice:

"Svi smo nedavno završili sezone i u takmičarskom smo raspoloženju. Ja se dobro osjećam, ima nas više, što je sasvim normalno jer su četiri utakmice u kratkom vremenskom periodu. Uglavnom se poznajemo, sa nekima sam igrao u mlađim selekcijama ali i u A timu. Evidentna je želja da se pripremimo na najbolji način prije svega za Finsku, ali i ostale susrete. Mi želimo da pobijedimo. Svjesni smo da neće biti lako, gostujemo kod njih i već imamo iskustva iz ranijih duela. Znamo da mogu biti nezgodni, ali mi smo kvalitetna ekipa i kad imamo dobar pristup možemo svakoga pobijediti.“

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Mislim da se trebamo fokusirati na sebe i biti svjesni činjenice da nas reprezentativni dres obavezuje da uvijek dajemo maksimum, te da je svaka utakmica zahtjevna i važna", zaključio je Prcić koji se osvrnuo i na dobru sezonu u svom Strasbourgu koji je završio šesti u Ligue 1:

"Istina, bila je to uspješna sezona i kolektivno i za mene lično. Završili smo na šestom mjestu na tabeli a niko nije očekivao da mi to možemo postići. I ja sam igrao u kontinuitetu, što naravno, svaki igrač želi. Pred kraj prvenstva, mogli smo se kvalifikovati za jedno evropsko takmičenje, malo je falilo, ali nije sve zavisilo od nas. Generalno, cijela sezona je bila dobra i pozitivna, u svakoj utakmici smo bili motivisani i maksimalno se borili."

Top Komentari

Hammers
Bolje receno mozemo od svakoga i izgubiti.
5 2
MaDaj
HAHAHAHAHAH ja mislim I zadnjih 30 utakmica smo pobijedili 3 i to kipar Lihtenštajn i slične
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi