Miralem Pjanić dobio 'egzotičnu' ponudu
Foto - Instagram

Želi ga bivši trener

Miralem Pjanić dobio 'egzotičnu' ponudu

Midhat Šljivak

Bh. veznjak Miralem Pjanić (32) nije u planovima Barcelone u narednoj sezoni.

Trener katalonskog tima Xavi Hernandez dozvolio je Pjaniću da započne predsezonu s ostatkom ekipe, ali jasno je rekao da za njega nema mjesta u ekipi.

Rukovodstvo tima s Camp Noua uveliko radi na pronalasku novog kluba za 32-godišnjeg fudbalera. Pjanić se povezivao s brojnim klubovima, ali njegova plata je problem i odbija zainteresovane strane.

Ipak, čini se kako se pojavio tim koji je spreman platiti Pjaniću šest i po miliona eura na godišnjem nivou, koliko ima u Barceloni.

Španski mediji pišu da ineteres za reprezentativca Bosne i Hercegovine pokazuje Al Nassr iz Saudijske Arabije, tim kojeg s klupe vodi poznati francuski stručnjak Rudi Garcia.

Garcia je sarađivao s Pjanićem u Romi. Dobro je upoznat s njegovim mogućnostima i rado bi ga angažovao u svom novom timu. To će pokušati i učiniti i vidjet ćemo hoće li Pjanić završiti 'egzotični' transfer.

Oglasi

Tim iz Rijada je jedan od najpoznatijih klubova iz Saudijske Arabije. Devet puta su bili šampioni svoje zemlje, a u redovima ovog tima igraju imena poput Talisce, Vincenta Aboubakara i Gonzala Martineza.

Ponuda će sasvim sigurno biti primamljiva i vidjet ćemo šta će bh. veznjak odlučiti.

Podsjetimo, Pjanić je u ljeto 2020. godine stigao u Barcelonu u razmjeni s Juventusom za Arthura Mela. Međutim, kod Ronalda Koeamana se nije naigrao, pa ga je klub prošle sezone odlučio poslati na posudbu u Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije se bh. fudbaler previše istakao ni u Turskoj. Povrede su ga spriječile da pokaže šta zna, a on je iskazao veliku odlučnost da se vrati u Barcelonu i da se pokuša izboriti za mjesto u timu.

To će se zaista teško dogoditi i mnogo veća je mogućnost da ćemo Pjanića u novoj sezoni gledati u dresu nekog drugog tima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...dnevna doza Pjanica,ali sa Dzekom ste zakazali,ni jedan clanak danas,a trazi ga pola Europe...dajte neku pikanteriju.
7 1
FahroKonjHodzic
propo ovi nacisto nece ga nitko iz europe talasika tuta
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti