La Liga počinje večeras, a iz Barcelone dolaze ključne vijesti o registraciji igrača

Laporta je opet izašao kao pobjednik

La Liga počinje večeras, a iz Barcelone dolaze ključne vijesti o registraciji igrača

E. Škorić

Barcelona će u subotu navečer ugostiti Rayo Vallecano u prvom kolu španske La Lige, ali je do danas bilo upitno registrovanje nekoliko igrača.

Tokom ljeta Barcelona je dovodila sjajne igrače poput Lewandowskog, Raphine, Kessiea, Kouandea, Christensena... No, registracija igrača pred početak La Lige bila je pod znakom pitanja. Klub iz Katalonije morao je pronaći način da registruje nove igrače i one koji su nedavno produžili ugovore, a Xavi se spremao i na najgori scenarij, pa je već imao listu igrača koje je bio spreman žrtvovati, odnsono koje je bio spreman ostaviti bez registracije dok se ne iznađe rješenje.

Uprava na čelu sa predsjednikom Joanom Laportom je dan prije početka lige, praktično "sa zvukom sirene", uspjela da aktivira četvrtu finansijsku polugu i da riješi sve probleme, te da registruje sve igrače koje ima u rosteru Xavi Hernandez.

I ne samo to, Barcelona planira još pojačanja, prvenstvno se čeka Marcos Alonso iz Chelseaja. O transferu lijevog beka nagađa se već sedmicama, ali tek sada će to biti moguće.

Barcelona je u petak objavila ključno saopštenje: "Klub bi mogao objaviti prodaju 24,5% Barca Studios kompaniji Orpheus Media, kojom upravlja g. Jaume Roure, za 100 miliona eura. Ovom investicijom strateški partneri u Barca Studios pokazuju povjerenje u vrijednost projekta i budućnost u digitalni sadržaj u svijetu sporta", stoji na službenim stranicama kluba.

"Ne znam hoće li Barceloni nedostajati novca da registruje sve igrače, ali znam da ćemo s ovih 100 miliona eura sutra na terenu gledati ekipu koju priželjkujemo", rekao je Jauem Roures, španski biznismen i vlasnik kompanije "Orpheus Media", koja je kupila 24,5% udjela u Barca Studiosu.

Ostaje još da La Liga odobri svu dokumentaciju i potvrdi registraciju Barcinih igrača, nakon čega će svi moći da odahnu, a posebno Xavi koji će imati tim po vlastitoj mjeri i koji će već sutra navečer pokazati koliko je spreman-

Uglavnom, Laporta i njegova uprava na razne načine uspijevaju da "zakrpe" rupe i, što je za navijače najvažnije, uglavnom iz svih operacija izlazi kao pobjednik. Ostaje nam sada da vidimo kako će kompletan tim Barcelone predvođen novom zvijezdom Robertom Lewandowskim izgledati na terenu i hoće li najzad vratiti titulu u svoje vetrine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napokon smo dočekali da krene i prvenstvo Španije, a kladionica Volcanobet nudi sjajne kvote za sve utakmice. Pogledajte ih OVDJE!

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ovi ce uskoro i stadion prodati...a vodstvo lige im izlazi u susret za sve zbog mira u kuci,zamisli da im ne dozvole da registruju igrace,odmah bi bila prica kako se favorizuje Real,kako su svi protiv Katalonije i slicno...ali mislim da su ovi iz Bayerna najbolje nanjusili sta se tu sprema,uskoro bankrot ide i tu vise ni Bog nece pomoci...
4 6
Mostarac94
a sto se fino zaduzuju
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi