Džeko žrtva trenerske nepravde: Inter primio novi šamar uz neobične Inzaghijeve poteze

Poraz Nerazzurra na Friuliju

Džeko žrtva trenerske nepravde: Inter primio novi šamar uz neobične Inzaghijeve poteze

Admin Čaušević

Edin Džeko je bio starter u meču protiv Udinesea, ali njegov Inter je izgubio sa 3:1 na neugodnom gostovanju. 

Start za goste iz Milana je bio kao iz snova. Igrala se 5. minuta kada je na fenomenalan način iz slobodnjaka pogodio Barella. Prelijep gol pogledajte ovdje.

Poslije primljenog gola domaćini su se opustili. Do izjednačenja su stigli uz dosta sreće. Nakon ubačaja iz prekida mrežu svog gola je zatresao Skriniar.

Prvi neobičan potez Inzaghi je napravio u 31. minuti kada je iz igre izveo Mkhitaryana i Bastonija. Kada stvari idu loše trener obično izmjene pravi na poluvremenu, a prvi strateg Nerazzurra je to uradio ranije.

Drugo poluvrijeme gosti su započeli bolje. Džeko je bio među aktivnijim igračima i učestvovao je u igri mnogo više nego Lautaro Martinez, čak mu je i poništen gol zbog ofsajda.

Ipak, Inzaghi se odlučio za novi neobičan potez jer je indisponiranog Martineza ostavio u igri, a izveo Džeku. Bilo je to u 67. minuti kada je ušao Correa.

Poslije te izmjene nekako je i počeo pad u igri Nerazzurra. Udinese je preuzeo kontrolu i gosti su počeli teško da dišu pošto su se redale prilike pred golom Handanoviča.

Gol za preokret je stigao u 85. minuti. Glavom je lijepo pogodio Jaka Bijol poslije ubačaja iz kornera. Gol pogledajte ovdje. Konačan rezultat postavljen je u nadoknadi preko Arslana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interu je ovo bio treći ligaški poraz u posljednjih pet mečeva. Evidentno je da se Inzaghijev tim nalazi u ozbiljnoj krizi te će reprezentivna pauza doći u pravom trenutku.

S druge strane, Udinese nastavalja sa startom iz snova. Ekipa Andre Sottila je stigla do četvrte pobjede u nizu te je trenutno zasjela na prvo mjesto Serije A uz 16 bodova iz šest utakmica.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Ovoga Inzagia treba odma otjerati sa ovim trenerom Intera nema nigdje lik u 30 min vadi odma dva igraca i ponizava ih
5 0
King_Kenny
...ocajno igraju,nemaju sta traziti ni ove sezone sa ovakvom igrom...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti