Velež i Zrinjski mijenjaju domaćinstvo?

Gradski derbi se neće igrati u Gabeli

Velež i Zrinjski mijenjaju domaćinstvo?

A. Čaušević

Mostarski gradski derbi se neće igrati u Gabeli. Preostalo je samo da se sačeka zvanična potvrda. 

Prvi ovosezonski duel između Veleža i Zrinjskog je odgađan nekoliko puta. Prvo zbog evropskih obaveza Plemića, a zatim zbog probijenih svih mogućih rokova na promjeni travnjaka na stadionu Rođeni.

Velež je u međuvremenu svoje domaće mečeve igrao u Gabeli uz nadu da će hibridni teren biti završen do 12. oktobra kada je planirano domaćinstvo Zrinjskom.

Ipak, izvođači radova su ponovo zakazali pa je došlo do dodatnog prolongiranja postavljanja travnjaka pa su u Veležu i Zrinjskog morali tražiti novo rješenje.

Za SporSport.ba je potvrđeno da će kako sada stvari stoje Zrinjski i Velež promijeniti domaćinstva i da će se prvi ovosezonski mostarski derbi igrati na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Utakmica će se igrati 12. oktobra, međutim potrebno je sačekati zvaničnu potvrdu da će Zrinjski biti domaćin prvog gradskog okršaja ove sezone.

Klubovi vlasnici trofeja iz prošle sezone nemaju ništa protiv da Zrinjski bude domaćin, međutim neophodno je sačekati potvrdu Takmičarske komisije.

Najnovije informacije govore da će Velež na novom terenu stadiona Rođeni zaigrati 16. oktobra kada će biti domaćin Slobodi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, do kraja polusezone Velež i Zrinjski trebaju odigrati i drugi gradski derbi što znači da će se Crveni i Plemići sastati dva puta u razmaku od tri sedmice.

Susreti 17. kola su planirani za 5. i 6. novembar, a domaćin će ako sve bude išlo po planu biti Velež s obzirom na izvjesnu promjenu domaćinstva za prvi gradski derbi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Znaci vrapcicki preletaci opet postaju Covicevi. Jedva docekali izbore pa da mu se priklone.
3 10
SarajFK
Zna li se kako sada stvari stoje u ovom njecemu iz vrapcica nakon izbora. Bakir izgubio a sda pobijedila. Niksic dozivio katastrofu a becirevic pobijedio, hdz pobijedio a ona njihova izgubila. KOME SADA ONI PRIPADAJU? Je li ova zamjena znak da su se priklonili svome bivsem vodji i da ce sledece 4 godine biti HDZ-ove kuravice? Ostali su se vec svi izredali.
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi