Nije mogao odoliti: Reci mi da si Brazilac bez da mi kažeš da si Brazilac
Martinelli izveo potez za navijače.

Atraktivan potez

Nije mogao odoliti: Reci mi da si Brazilac bez da mi kažeš da si Brazilac

E. Ganibegović

Arsenal je danas u derbiju 20. kola engleskog Premiershipa s 0:2 slavio na gostovanju kod Tottenhama, a o jednom detalju s te utakmice će se dugo pričati.

Danas smo gledali zaista sjajan londonski derbi u kojem su obje ekipe imale svoje šanse, a na kraju je Arsenal slavio na gostovanju kod Tottenhama s 0:2.

Nevjerovatna greška Llorisa i golčina Odegaarda približili su Arsenal tituli iako je još uvijek rano da se o tome govori.

Također, pred kraj utakmice vidjeli smo jedan atraktivan potez Martinellija. Neki mu zamjeraju što je to uradio, no bez sumnje je da je lijepo za oko.

U jednom momentu Martinelli je bio usamljen na lijevoj strani, lopta je putovala ka njemu, a on je izveo atraktivan prijem leđima.

Oglasi

Sigurno se to nije dopalo domaćim, a jeste gostujućim navijačima. Bilo kako bilo, on nije mogao odoliti.

Brazilska je to krv, pa i ne čudi. Brazilci su poznati po atraktivnim potezima i po tome što "igraju za raju, a zanemaruju taktiku".

Za neutralne navijače sigurno bi bilo sjajno da je ovakvih poteza i više na utakmicama, no postali su rijetkost jer je fudbal odavno veliki biznis.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treneri i stručni štabovi do tančina analiziraju svaku sitnicu i postavljaju taktiku tako da nema prostora za neke atraktivne poteze, barem dok utakmica nije riješena.

Nakon ove utakmice Arsenal je vodeći na tabeli i ima 47 bodova, dok je drugi Manchester City i ima osam manje te ozbiljno zaostaje za izabranicima Mikela Artete.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Golčina Odegarda??
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi