Sloboda iz Modriče nosi bod, ali žali za preostala dva

Remi Sloge Meridian i Slobode

Sloboda iz Modriče nosi bod, ali žali za preostala dva

Edmir Škorić

Nogometaši Slobode gostovali su ekipi Sloge Meridian u 20. kolu Premijer lige BiH u koji je odigran u Modriči, a na kraju je bilo 2:2 iako su gosti bili na pet minuta od pobjede.

Sloboda je u borbi za opstanak danas osvojila bod, ali žaliće što nije sva tri protiv direktnog konkurenta. Nedostajalo je malo gostima da se odbrane i da odnesu čitav plijen kući, no Sloga je uspjela po drugi put u 85. minuti doći do izjednačenja i izbjeći poraz.

Gosti iz Tuzle hrabro su se postavili u ovom duelu i zasluženo slavili. Poveli su već u drugoj minuti golom iskusnog Stojana Vranješa, koji je glavom pogodio nakon centaršuta Pervana.

U 11. minuti Krstovski uzvraća, ali puca pored gola sa nekih 25 metara. U 13. minuti stopostotna šansa za Slobodu, a Bekić sa samo nekoliko metara promašuje gol, odnosno pogađa prečku.

U 25. minuti lijepa akcija Sloge, ali Krstovski ne pogađa sa samo 15 metara kada je ostao potpuno sam. Potom Mihajlović šutira preko gola, a u 28. minuti penal za domaće nakon prekršaja nad Đorićem. Siguran s bijele tačke bio je Krstovski za 1:1.

Tuzlaci su se dva puta radovali, ali svejedno nisu došli do pobjede danas u Modriči.

Otišlo se na odmor pri rezultatu 1:1, ali Tuzlaci kao i prvo, i drugo poluvrijeme otvaraju ranim golom. Pervan je opet ubacio, a lopta se od Osmankovića odbija do Šuberta, koji postiže gol s desetak metara.

Oglasi

Sloboda je čekala kontre u ostatku meča, Sloga napadala. Činilo se da će čitav plijen za Tuzlu, a onda Nikolić u 85. minuti postiže gol za 2:2 i donosi vrijedan bod ekipi Sloge. Izveden je korner, Bukvić nije najbolje intervenisao, stekao se dojam da je čak bio i fauliran, a Nikolić je to iskoristio. Žalio se Bukvić sudiji ali uzalud.

Ostaje gostima žal za dva vrijedna boda, ali nastavljaju svoju bitku za opstanak i u narednom kolu idu u goste Željezničaru, ali bez Vranješa koji propušta taj duel zbog žutog kartona koji je danas dobio.

Slobodi neće biti lako u gostima kod Željezničara koji je danas razočarao navijače u Konjicu i tražit će popravni kod kuće, a Slogi također slijedi težak duel jer će gostovat ekipi Tuzla Cityja.

Sloga - Sloboda 2:2

SLOGA: Brajlović, Nikolić, Đorić, Bsranov, Krstovski, Peco, Čolić, Lalić, Baštić, Milanović, Mihajlović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Osmanković, Alić, Šubert, Osmić, Pervan, Vranješ, Kapetanović, Bekić, Mevlin Osmić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMo1905
Bilo je i vrijeme da sloboda ispadne iz lige.
1 7
samac
Neda vico svoje podobne klubove iz rs. Oba kluba ispadaju iz federacije tako da upamtite dobro sto sam rekao.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti