Izborili historijski nastup u Konferencijskoj ligi, a sada su izbačeni zbog namještanja utakmica
FOTO: FSGC

UEFA rigorozna

Izborili historijski nastup u Konferencijskoj ligi, a sada su izbačeni zbog namještanja utakmica

Haris Zilić

Sve više skandala je u fudbalskoj Evropi kada je u pitanju namještanje utakmica. To se odnosi i na evropske kupove, a novi takav slučaj imamo u Konferencijskoj ligi.

Osvajač Kupa San Marina iz prošle sezone ekipa Virtusa izbačena je iz Evrope na tri godine.

Virtus je izbačen zbog namještanja utakmica 2017. godine u domaćem prvenstvu, tako da UEFA nije imala milosti.

Ranije je UEFA objavila da će klubovi koji budu izborili Evropu biti pod lupom i u domaćim takmičenjima i izgleda je Virtus žestoko osjetio pomenute sankcije.

Klub je prošle godine osvojio Kup San Marina i izbori debitantski nastup na evropskoj sceni, ali UEFA je brzo ugasila sreću ovog malog kluba. Tako su u Konferencijsku ligu iz San Marina otišli La Fiorita i Cosmos.

Oglasi

Ovo je već četvrti klub koji je izbačen iz Evrope, a da nova sezona nije ni počela.

Ranije je izbačena španska Osasuna također iz Konferencijske lige zbog administrativnih propusta, a njihovo mjesto će preuzeti Atlethic Bilbao.

Mali klub iz San Marina se našalio na društvenim mrežama pa su predložili Osasuni da odigraju "Kup diskvailifkovanih ekipa".

Prije Osasune kažnjeni su bjeloruski timovi Soligorsk i Energetik.

Soligorsk je izbačen iz kvalifikacija za Ligu prvaka, a Energetik je izbačen iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu nakon histoirjske sezone u Bjelorusiji i plasmana u Evropu. Oba tima su diskvalifikovana zbog namještanja utakmica u domaćem prvenstvu gdje su im oduzeti i bodovi.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Očigledno UEFA neće zažmiriti ni na najmanje propsute, a posebno ne na namještanje utakmica, tako da su klubovo pod velikom lupom kao nikad ranije.

Top Komentari

user1655831611
A u nas zadnje kolo sve ut bile namjestene skoro
0 0
Zeljo4life
Pa da počnu češljati našu ligu Stupčanica bi nas u evropi predstavljala narednih 10-tak godina
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi