Danas bismo mogli svjedočiti historijskom poslu za Hrvatsku, region i svijet fudbala

Gvardiol sve bliži Cityju

Danas bismo mogli svjedočiti historijskom poslu za Hrvatsku, region i svijet fudbala

Midhat Šljivak

Evropski i engleski šampion Manchester City silno želi u svojim redovima vidjeti reprezentativca Hrvatske Joška Gvardiola i za danas su zakazani pregovori s njemačkim RB Leipzigom kako bi se transfer vrijedan 100 miliona eura konačno zaključio. Bio bi to najveći transfer u historiji regiona.

Joško Gvardiol odavno je dogovorio lične uslove s Manchester Cityjem i preostalo je da se Građani 'nađu' s RB Leipzigom oko cijene 21-godišnjeg defanzivca.

Njemački tim je jasan u svom zahtjevu. Žele fiksno 100 miliona eura kako bi pustili jednog od najboljih defanzivaca svijeta, dok najbolji tim Evrope želi platiti ovu cifru, ali uz uključenje određene bonuse.

Ekipe su već danima u pregovorima i navodno bi danas sve trebalo biti završeno. Zakazan je sastanak za koji se vjeruje da će biti konačan u dogovoru i da će fenomenalni Gvardiol nakon njega krenuti put Manchestera.

U Cityju su veoma optimistični kada je ovaj posao u pitanju. Uvjereni su kako će danas završiti posao i da će hrvatski defanzivac već do kraja sedmice postati njihov novi član.

Oglasi

Joško Gvardiol će izvjesno postati najskuplji defanzivac u historiji fudbala. Premašit će cifru od 87 miliona eura koju je 2019. godine Manchester United ekipi Leicestera uplatio za Harryja Maguirea.

Gvardiol je član RB Leipziga od 2021. godine. Plaćen je zagrebačkom Dinamu samo 19 miliona eura, a Modri će dobiti i dio kolača od ovog velikog transfera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hrvatski defanzivac je protekle sezone odigrao 41 utakmicu za RB Leipzig i zabio je tri pogotka. Ukupno je u dresu njemačkog tima odradio 87 nastupa uz pet pogodaka i tri asistencije.

Za reprezentaciju Hrvatske Gvardiol ima odigranu 21 utakmicu i postigao je dva gola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sport111
Da ti tolike pare za prosjecnog stopera nema logike
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi