Željezničar s dvojicom novajlija na Igman

Selimović i Boljević dobili pravo nastupa

Željezničar s dvojicom novajlija na Igman

Midhat Šljivak

FK Željezničar u petak će odigrati meč 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plavi gostuju u Konjicu ko ekipe Igmana, a trener Nermin Bašić konačno će moći računati na dvojicu novajlija u ekipi Vahida Selimovića i Aleksandra Boljevića.

Željezničar ove sezone ne blista pod vodstvom Nermina Bašića. Plavi su imali niz od pet poraza i navijači Plavih ne mogu biti previše zadovoljni onim što njihov tim pokazuje na terenu.

Mnogi su uvjereni da je roster kojim raspolaže trener Bašić poprilično tanak i da su pojačanja neophodna. U klub su prije nekoliko sedmica stigla dvojica novih fudbalera koji međutim zbog papira nisu mogli odmah zaigrati za sarajevski tim.

Radi se defanzivcu Vahidu Selimoviću i ofanzivcu Aleksandru Boljeviću. Oni su konačno stekli pravo nastupa za Plave i priliku za debi će imati u petak protiv Igmana.

To su svakako dobre vijesti za Nermina Bašića koji sada na raspolaganju ima dva itekako kvalitetna fudbalera koji će sigurno pojačati konkurenciju u ekipi.

Oglasi

Selimović je reprezentativac Luksemburga. Igra na poziciji štopera, ima 26 godina i u karijeri je nastupao za Metz, Apollon, Cretu i Goricu.

S druge strane Aleksandar Boljević ima 27 godina. Igra na poziciji krila i reprezentativac je Crne Gore za koju je nastupio 26 puta uz dva postignuta gola.

Ponikao je ovaj fudbaler u dresu Zete, igrao je za PSV Eindhoven, belgijske ekipe Beveren, Standard i Eupen. Posljednji angažman imao je u Hapoelu iz Tel Aviva.

Željezničar je trenutno na šestom mjesto tabale s 15 osvojenih bodova iz 11 odigranih susreta i ova sezone ne ide po planovima navijača koji su očekivali više.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, sezona je duga. Željezničar će s novim imenima sigurno biti jači i vidjet ćemo kako će ostatak sezone izgledati za tim s Grbavice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Zamisli treba igrat za 1500 plus topli obrok.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi