Skandal se tek sprema - Evertonovih -10 je ništa kakvu će kaznu dobiti Manchester City i Chelsea

Tvrdi ekspert nakon kazne koju je dobio Everton

Skandal se tek sprema - Evertonovih -10 je ništa kakvu će kaznu dobiti Manchester City i Chelsea

Esmer Oštraković

Cijeli svijet je u šoku nakon što je objavljeno da je donesena odluka da ekipi Evertona bude oduzeto deset bodova zbog kršenja pravila vezanih za finansijski fair play.

Kako tvrde finansijski eksperti, postoji velika šansa da Manchester City i Chelsea budu izbačeni iz lige, obzirom na kaznu koju je dobio Everton.

Nakon što su im oduzeti bodovi ekipa Evertona pala je na pretposljednje mjesto na tabeli u Premiershipu. Sada imaju samo četiri osvojena boda i opet su u zoni ispadanja.

Lošiji od Evetona sada je samo Burnley koji ima isto bodova kao i Everton, ali i dosta lošiju gol razliku.

Odmah su krenule priče o Manchester Cityju i Chelseaju koji bi se mogli susresti sa još žešćom kaznom od one koju je dobio Everton.

Oglasi

Naime, Manchester City je optužen za kršenje čak 115 pravila vezanih za finansijski fair play, dok se kod Chelseaja sporne uplate u eri Romana Abramovicha.

Nakon što su Evertonu oduzeti bodovi, javio se Stefan Borson, pravnik koji je radio na Etihadu, a sada je otkrio da bi Manchester City i Chelsea mogli biti izbačeni iz lige.

"Nisam vidio presudu, ali oduzimanje deset bodova Evetonu je za mene previše. Ali to baca težinu i na presudu oko druga dva kluba.

Ako se dokaže da su Manchester City i Chelsea uradili ono za šta se terete, onda će biti izbačeni iz lige", tvrdi Borson.

Cijeli svijet će sada sa još većim nestrpljenjem čekati šta će biti sa Manchester Cityjem i Chelseajem i da li će i oni biti kažnjeni.

Oglasi

Evertonu oduzeto deset bodova - postali klub sa najvećom kaznom u historiji Premiershipa

Veliko iznenađenje, naravno negativno, za navijače Evertona stiglo je danas je je njihovom klubu oduzeto deset bodova.

Sve se desilo zbog prekršenih pravila o profitu i održivosti, a takva kazna u Premiershipu je nezapamćena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Istraga je trajala nekoliko mjeseci, a sada su čelnici Premiershipa obavijestili Everton da su pravila prekršena, te da su kažnjeni.

Ovo je svojevrsna poruka drugim klubovima da se pravila moraju poštovati i da se više nikome neće gledati kroz prste.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1625662227
Pa ako njih treba kaznit, šta tek onda Real i Barsu sljeduje. Ali sve što nije regularno treba da snose odgovornost.
1 0
BosanskaSvedska
Bogatasi da dobiju kaznu? Nemoj te biti smijesni bolan
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi