Rade Bogdanović 'opleo' po napadaču: "Da valja ne bi Fener kupio Džeku s 37 nego njega"

Žestoke kritike prema Crvenoj zvezdi

Rade Bogdanović 'opleo' po napadaču: "Da valja ne bi Fener kupio Džeku s 37 nego njega"

M. Šljivak

Sada već poznati fudbalski analitičar Rade Bogdanović žestoko je kritikovao transfer politiku Crvene zvezde, a posebno dovođenje Senegalca Cherifa Ndiayea koji je doveden iz turskog Adana Demirspora za četiri miliona eura. Bogdanović je još jednom istakao kako on nije kvalitet jer da jeste, Fenerbahče ne bi kupio Edina Džeku od 37 godina umjesto njega.

Rade Bogdanović je gostujući u jutarnjem programu TV Prva govorio o transfer politici FK Crvena zvezda i žestoko je kritikovao čelnike crveno-bijelih.

Bogdanović se posebno okomio na senegalskog napadača Cherifa Ndiayea. 27-godišnjak je stigao iz Adana Demirspora za četiri miliona eura, no ne opravdava uložen novac.

Prema mišljenju Bogdanovića on da je valjao ne bi završio u Crvenoj zvezdi već u Fenerbahčeu koji je umjesto njega izabrao Edina Džeku od 37 godina.

"Koliko su samo novca slupali i pogrešnih igrača kupili. Kupili su Cherifa (Ndiaye), koji je igrao u Turskoj i zamislite ispred očiju Fenerbahčea, Bešiktaša, Galatasaraya. Oni nisu vidjeli kvalitet, da jesu ne bi Fener uzeo Džeku s 37 godina prije njega. Način kupovine je jako čudan", rekao je Bogdanović.

Oglasi

Potom se osvrnuo i na još jednog stranca Guelora Kangu.

"Tu je i Kanga koji se rodio četiri godine nakon smrti rođene majke i onda mu Crvena zvezda da ugovor na tri godine, iako je dokazano da ima 36. U čemu je fora?", pita se Bogdanović.

Vladan Milojević se vraća na klupu FK Crvena zvezda

Izraelac Barak Bakhar smijenjen je s mjesta trenera FK Crvena zvezda nakon poraza u gradskom derbiju protiv Partizana. Klupu beogradskog velikana ponovo je preuzeo Vladan Milojević.

Ovaj 53-godišnji stručnjak je crveno-bijele vodio u periodu od 2017. do 2019. godine i mnogi smatraju da je Crvena zvezda igrala najljepši fudbal pod njegovim vodstvom.

Sa Zvezdom je Milojević osvojio dvije titule prvaka Srbije, a igrao je i nokaut fazu Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sada će imati novu šansu da odvede klub do naslova, ali drugi dio sezone, koji kreće u februaru, započinje s bodom minusa u odnosu nad velikog rivala Partizan.

Milojević je nakon prve epizode na klupi Crvene zvezde vodio Al-Ahli, atinski AEK, Al-Ettifaq, kiparske ekipe Apoel i Apollon.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Tu je i Kanga koji se rodio četiri godine nakon smrti rođene majke i onda mu Crvena zvezda da ugovor na tri godine, iako je dokazano da ima 36. Hahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi