Ni 12. gostujuću utakmicu Željezničar nije "preživio": Mulahusejnović potopio Plave

Zrinjski slavio golovima u nastavku

Ni 12. gostujuću utakmicu Željezničar nije "preživio": Mulahusejnović potopio Plave

E. Škorić

U derbiju 23. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine Zrinjski je ugostio Željezničar, a duel starih rivala završen je pobjedom domaćih (2:0) po veoma teškom terenu zbog obilnih padavina.

Aktuelni prvak Wwin lige teško može da stigne vodećeg Borca, ali očito ne odustaje od titule. Plemići su danas pred svojim navijačima došli do nove pobjede i to u utakmici u kojoj nisu briljirali.

Unatoč možda većoj motivaciji zbog želje da se spase ispadanja, gosti iz Sarajeva nisu došli do pobjede, a ni do boda iako se činilo da bi mogli konačno ostati neporaženi u gostima. Vjerovali ili ne, ovo je 12. gostujuća utakmica Plavih ove sezone, a i dalje nisu osvojili niti jedan bod.

U prvih 10-ak minuta po jedan pokušaj na obje strane. Prvo je Malekinušić glavom probao, ali je Muftić lagano odbranio, dok je na drugoj strani Cocalićev udarac glavom otišao pokraj gola Mostaraca.

Prvu veću šansu imao je domaći tim u 18. minuti. Memija centrira, Malekinušić ostaje sam na drugoj stativi, glavom šutira, no lopta ide ravno u dobro postavljenog Muftića. Uzvraća Željezničar preko Hiroša, koji je tukao s oko 25 metara, ali je lopta završila u rukama domaćeg golmana.

Oglasi

Na početku meča Haračić je probao glavom na centaršut Radinovića, no izblokiran je njegov pokušaj. Upravo je Haračić propustio najbolju šansu utakmice. Sa samo pet metara je, potpuno sam, pucao preko gola.

Promašaj Dženana Haračića

Umalo da njegov promašaj kazni Mulahusejnović 20-ak minuta prije kraja, ali nije bilo dovoljno preciznosti u njegovom udarcu glavom. Zrinjski je u tim trenucima izgledao opasnije na terenu, ali nije uspijevao da doće do pogotka.

Nardin Mulahusejnović je dotukao Željezničar

I onda u 80. minuti Zrinjski stiže do slavlja. Mulahusejnović je sjajno šutirao glavom i pogodio s 14 metara za 1:0. Očekivao se odgovor Željezničara, no tim Brune Akrapovića nije imao snage za povratak, pa je upisao novi poraz. Štaviše, domaćin je uspio da potvrdi pobjedu.

U 89. minuti sjajan prodor Mulahusejnovića po desnoj strani, ubacio je na drugu stranu gdje je Ćuže bio sam, a onda snažnim udarcem "zakucao" Plave. Da stvar bude gora, Radinović je dobio crveni karton u nadoknadi, a potom zakuhao sa klupom Zrinjskog.

Sa ova tri boda, Zrinjski ima 46 i na -9 je od Borca koji sutra dočekuje Zvijezdu 09. Željezničar je preptosljednji sa 23 boda, a slijede mu novi teški mečevi nakon reprezentativne pauze, pošto će prvo ugostiti Velež, a onda gostovati Slogi pa ugostiti Sarajevo.

Zrinjski - Željezničar 2:0 (Mulahusejnović 80, Ćuže 89)

HŠK Zrinjski: Marić, Barišić, Ćorluka, Jakovljević, Kiš, Malekinušić, Ivančić, Ćuže, Bradarić, Memija, Sabljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Cocalić, Cavnić, Selimović, Galić, Radinović, Karić, Hiroš, Haračić, Boljević, Krpić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Imati 29% posjed lopte protiv druge ekipe nikad losijeg zrinjskog je umjetnost.
6 0
pizaro01
Čeka vas Čelik ???
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi