Lakše je potrošiti 100 miliona eura: Greška karijere Pepa Guardiole je momak o kojem priča svijet!
Cole Palmer je čovjek čije kvalitete Guardiola nije znao prepoznati (Foto: Ryan Browne / AFP / EPA)

Nije prepoznao vrhunskog igrača

Lakše je potrošiti 100 miliona eura: Greška karijere Pepa Guardiole je momak o kojem priča svijet!

Midhat Šljivak

Cole Palmer napustio je Manchester City na početku ove sezone. Karijeru je odlučio nastaviti u Chelseaju i to nakon što mu Pep Guardiola nije dao pravu priliku među Građanima.

Cole Palmer je definitivno priča sezone u Premiershipu. Ovaj 21-godišnjak igra fenomenalno u dresu Chelseaja, a večeras je s tri gola srušio Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu.

Pokazao je mladi ofanzivac da itekako zna igrati lopte i da je Pep Guardiola napravio ozbiljnu grešku kada ga je pustio iz Cityja. Nedavno je španski stručnjak priznao da je on krivac što Palmer ne nosi dres Građana ove sezone.

"Želio je više minuta u odnosu na prošlu sezonu i to apsolutno razumijem. Da je imao minutažu poput Phila Fodena i sad bi bio ovdje. Nisam ga koristio i moja je odgovornost što je otišao.

Na pitanje novinara zašto Palmer nije igrao previše Guardiola je imao jasan odgovor.

Oglasi

"Zašto? Zbog Bernarda, Mahreza, Fodena. U tom trenutku sam njih birao ispred njega."

"Željeli smo da ostane ali za mladog igrača je sasvim normalno da želi igrati. Nije želio sjediti na klupi, shvatili smo njegove potrebe, dobili smo sjajnu ponudu i sretan sam zbog njega."

"Znali smo da je kvalitetan i napredak koji pokazuje ove sezone je ogroman. Ne radi se samo o golovima i asistencijama već o čistom kvalitetu. Pamtit će se on u budućnosti", poruka je Pepa Guardiole.

Palmer prošao kompletnu omladinsku školu Cityja

Cole Palmer prošao je kompletnu omladinsku školu Manchester Cityja, a u prvi tim je prekomandovan u sezoni 2021/2022.

Oglasi

Međutim, iako se radi o vrhunskom talentu Pep Guardiola to nije prepoznao. Koristio ga je u svega 41 utakmici u kojima je mladi fudbaler postigao šest pogodaka uz dvije asistencije.

Nije želio više čekati i odlučio se na odlazak. Zatražio je to javno od kluba, a Pep Guardiola kao da je jedva dočekao i brzo je za gotovo 40 miliona eura završio u Chelseaju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Španski stručnjak kao da je jedva čekao da ga proda. Nije prepoznao kakvog igrača ima unutar tima jer mnogo je lakše potrošiti 100-ak miliona na provjerena imena.

Palmer je ove sezone bez ikakve dileme najbolji fudbaler Plavaca. Odigrao je 46 utakmica u svim takmičenjima i ima učinak od 19 golova i 12 asistencija.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rime_
Opet hejterski na Pep-a. Palmer je zatrazio transfer i udovoljeno mu je. Ima solidnu sezonu sa bruku golova iz penala. Za igraca iz akademije City je zaradio 40mil. Dobar posao. U ekipi je jos bolji Oscar Bobb.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi