Barbarez i Spahić za vikend idu na prvi radni put, u avionu će biti još jedan bivši bh. fudbaler

Pratit će istanbulski derbi

Barbarez i Spahić za vikend idu na prvi radni put, u avionu će biti još jedan bivši bh. fudbaler · Saznajemo

Endin Čaušević

Sergej Barbarez prošle sedmice zvanično je predstavljen kao novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, te je u prvom obraćanju javnosti najavio da će u narednom periodu pokušati obići sve reprezentativce i u akciju kreće već ovog vikenda.

Nakon što su čelnici Nogometnog saveza BiH odlučili da Savi Miloševiću neće biti produžen ugovor nakon neuspjeha u baražu za Evropsko prvenstvo konačno je ostvarena velika želja bh. navijača, a to je da na selektorskoj klupi vide Sergeja Barbareza.

Legendarni bh. reprezentativac se godinama povezivao s dolaskom na mjesto selektora naše selekcije, a sada se to konačno desilo jer je dobio povjerenje i šansu od čelnika Saveza.

Barbarez je protekle sedmice predstavljen kao novi selektor, a funkciju je dobio i Emir Spahić koji će biti direktor svih reprezentacija i očito desna ruka nekadašnjem kapitenu bh. selekcije.

Na zvaničnom predstavljanju Barbarez je poručio da će odmah "zasukati rukave" i baciti se na posao, te je najavio da će u narednom periodu pokušati obići sve naše reprezentativce.

Da je Barbarez mislio ozbiljno pokazuju i nezvanične informacije do kojih smo došli, a koje govore da će novi selektor već za vikend na prvi radni put.

Oglasi

Nezvanične informacije govore da Barbarez i Spahić pakuju kofere za Istanbul i da će za vikend gledati veliki gradski derbi između Fenerbahčea i Bešiktaša, a naravno glavni cilj je posjeta Edinu Džeki i Radetu Kruniću.

S druge strane u redovima Bešiktaša nastupa Amir Hadžiahmetović, ali je bh. veznjak već duže vrijeme van terena zbog teške povrede koljena, te će se na teren vratiti tek početkom iduće sezone.

Treba istaći da će s Barbarezom i Spahićem put Istanbula i nekadašnji bh. reprezentativac Ninoslav Milenković koji će također imati određenu ulogu novom stručnom štabu.

Fenerbahče i Bešiktaš igraju u okviru 34. kola Superlige, te domaći tim nema pravo na kiks ukoliko i dalje želi ostati u borbi za titulu prvaka Turske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon kiksa protiv Sivasspora sada Fener ima četiri boda manje od lidera Galate i protiv Bešiktaša sve osim tri boda bi bio neuspjeh. S druge strane ni Bešiktaš neće biti bez imperativa s obzirom da se bori za plasman u Evropu.

Utakmica između Fenerbahčea i Bešiktaša igra se u subotu s početkom u 18 sati.

Top Komentari

user1676220539
Stvarno ne mogu da razumim da svaki ali bas svaki Selektor uvjek ide da gleda Dzeku,pjanica,Krunica.. Zar nije logicno da pogledaju nekog potencionalnog ,nekoga novoga.. Svi pni vole da se slikaju,veceraju,i pricaju sa Dzekom,pjanicem…
4 1
Cvare_Sala
Pogledajte Instagram profil @direktorsportski nas covjek dobar posao radi, moze da se nauci od njega svasta. A da nasi strucnjaci imaju prevelik ego oni znaju sve.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti