Prvi čovjek Sloge iz Siminog Hana

Husić: Ova odluka Saveza nema nikakvog smisla

A. Beganović

Danas su ispred zgrade Fudbalskog saveza Federacije BiH održani mirni protesti simpatizera Sloge iz Siminog Hana, a glavni povod leži u zabrani ulaska u viši rang.  

Nogometni savez Federacije BiH odlučio je FK Sloga Simin Han zabraniti da se takmiči u Prvoj ligi, iako je ova ekipa na zelenom terenu osigurala plasman u viši rang.

"Ovdje smo se okupili povodom saopštenja koje je izašlo na službenoj stranici NFSBiH, gdje se navodi da Sloga iz Siminog Hana ne ispunjava uslove za ulazak u veći rang. Ovdje ćemo pokušati dokazati da ta odluka nema nikakvog smisla. Mi smo klub koji se u prošloj sezoni takmičio sa pet selekcija, pored seniora su se takmičili juniori, kadeti, pioniri i pretpioniri. Propisi iz Saveza kažu da svaki tim mora imati selekciju u tri ranga takmičenja, a mi smo imali i više. Mi smo svoje obaveze ispoštovali, svake sedmice je Sloga nastupala sa pet ekipa", rekao je Azmir Husić, prvi čovjek kluba, koji je potom obrazložio:

"Za omladinski pogon su potrošeni veliki novci, imamo 115 igrača registrovanih u omladinskom pogonu. Nismo znali za kaznu koja nas je iznenadila, i ne znamo kome ova odluka odgovara. Jedno je sigurno: Ovi mališani su svojim trudom osvojili prvo mjesto i ova djeca su budućnost ove države. Oni imaju pravo na bolju budućnost i ne vidim razlog zašto bi im neko stajao na putu. Ako će se ovakvim odlukama donositi ko će ostajati u ligi, a ko će ulaziti, onda mislim da to nema smisla".

"Ispunili smo sve što se od nas tražilo i imamo sve dokaze za to. Sloga je u posljednje dvije godine na infrastrukturi uradila više nego možda bilo koji drugi klub u državi. Uloženo je više od milion KM, a nismo dobili nijednu marku pomoći za sve to. To je jedini klub koji je toliko novca iz vlastitih sredstava uložio u infrastrukturu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Husić ne želi nikoga direktno kriviti, ali je siguran da u ovoj odluci Nogometnog Saveza Bosne i Hercegovine ima mnogo neregularnosti.

"Teško je pričati o pozadini ove priče, a kažu da se najbolje braniti šutnjom. Meni je sa ove pozicije teško pričati o tome, nalazim se na čelu tuzlanske Slobode i Sloge iz Siminog Hana. Neću nekoga da krivim, ali siguran sam da neko stoji iza svega ovoga. Godinu dana smo radili na projektu ulaska u 1. ligu Federacije, a tri godine zaredom smo iz sezone u sezone napredovali iz ranga u rang. Kome odgovara da Sloga iz Siminog Hana ne uđe u 1. ligu, to zna samo dotična gospoda. Mogu samo reći da nećemo stati na ovome, a možda se na ovu temu obratimo i sudu u Švicarskoj, ako dođe do toga. Znam da smo zaslužili da igramo 1. ligu Federacije i ne vidim razlog zbog kojeg je ne bismo mogli igrati", zaključio je Husić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.