SportSport.ba izabrao pet najljepših golova 12. kola

Ljepotica kola odigrana na Otoci

SportSport.ba izabrao pet najljepših golova 12. kola

S. Bošković

Vječitim derbije između Sarajeva i Željezničara (0:0) jučer je kompletirano 12. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Na šest utakmica postignuto je 12 golova. Najviše golova viđeno je na stadionu Otoka gdje su Olimpic i Sloboda podijelili bodove odigravši 3:3. Na dva susreta postignuta su dva gola. Metalleghe i Čelik su na Piroti odigrali 1:1, a istim rezultatom završen je susret između Radnika i Zrinjskog. Krupa je u Doboju kod Kaknja gostovala Mladosti i slavila rezultatom 1:0, a istim rezultatom je Široki Brijeg na gostovanju savladao Vitez. Jedini susret završen bez pogodaka je onaj između Sarajeva i Željezničara na Koševu. 

U 12. kolu postignuto je nekoliko lijepih golova, a ovo je najljepših pet. 

5. Nemanja Bilbija (Radnik Bijeljina-Zrinjski 1:1)

Ognjen Todorović uradio je sve kako treba. Slomio je čitavu lijevu odbranu Radnika, ušao u kazneni prostor i ubacio loptu koju Bilbija šalje u mrežu domaćeg tima nakon samo 37. sekundi igre. 



4. Haris Mehmedagić (Olimpic-Sloboda 3:3)

Fatić je izveo korner, a lopta je na prvoj stativi pronašla nečuvanog Mehmedagića. Fudbaler Slobode šutirao je glavom i uspio pogoditi dio mreže između  Bandovića i stative za konačan rezultat na Otoci. 


3. Tarik Isić (Olimpic-Sloboda 3:3)

Tarik Isić sjajno je skočio na jedan ubačaj iz kornera i sa prve stative loptu prebacio na drugu stativu. Gosti su samo mogli gledati kako lopta ulazi u mrežu. 



2. Jasmin Smriko (Metalleghe BSI-Čelik 1:1)

Čelik je preko Smrike u posljednjoj minuti došao do velikog boda. Armin Duvnjak je ubacio, a Jasmin Smriko je glavom s 11 metara pogodio mrežu domaćeg tima. 


1. Eldin Mašić (Olimpic-Sloboda 3:3)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kobiljar je vratio loptu do Mašića koji šutira s oko dvadeset metara od gola Slobode i sjajno pogađa donji desni kut. Odbrana Slobode nije mogla ni na koji naćin da izblokira ovaj šut. 



Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi