Sušić: Budimo realni, Hrvatska je bolja od BiH

Smatra bivši bh. selektor

Sušić: Budimo realni, Hrvatska je bolja od BiH

Safet Sušić među prvima je uputio čestitke bh. reprezentaciji na plasmanu u baraž za odlazak na predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Trener koji je zlatnim slovima upisan u historiju BiH vjeruje da izabranici Mehmeda Baždarevića mogu preskočiti i posljednju prepreku, a u razgovoru za 'Sportske novosti' uporedio je i naš nacionalni tim sa Hrvatskom. 

"U baražu smo, nositelji, imamo izgledne šanse da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Navijam svim srcem za to. Ali, ako me pitate ko je bolji, bez razmišljanja kažem da je Hrvatska u ovom trenutku bolja od nas. To je realnost", tvrdi Sušić. 

Inače, mogući protivnici naše reprezentacije u baražu su Republika Irska, Danska, Norveška i Slovenija. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.