Zeba: Novi igrači su se sjajno uklopili, možemo proći Beitar

Najboilji igrač Premijer lige optimističan

Zeba: Novi igrači su se sjajno uklopili, možemo proći Beitar

A. Beganović

Fudbaleri aktuelnog viceprvaka Bosne i Hercegovine, tuzlanske Slobode već pet dana nalaze se na pripremama u slovenskom Čatežu gdje su odigrali i dva prijateljska susreta.

U prvom su izabranici Husrefa Musemića poraženi od Lokomotive iz Zagreba, dok su u drugom odigranom juče, nadigrali slovenskog prvaka Olimpiju (2:0).

U duelu sa slovenskim prvakom tuzlanska ekipa je orikazala dobru igru, a zadovljan rezultatom, ali i prikazanim na terenu bio je iskusni Zajko Zeba.

"Žestoko se radi na priprema, uslovi su sjajni i iz dana u dan se sve bolje osjećamo. Juče smo odigrali dobro protiv Olimpije i zasluženo smo slavili", istako je Zeba za SportSport.ba.

Igrač od čije forme će sigurno zavisiti i rezultati crno-crvenih, zadovoljan je i kako su se u ekipu uklopili novi igrači.

"Momci se trude, na svakom treningu daju sve od sebe. Radi se o dobrim igračima i siguran sam da će nam donijeti jednu novu dimenziju. Mislim da nećemo biti lošiji nego što smo bili u prošloj sezoni", istakao je Zeba.

Sloboda će u 1. pretkolu Evropa lige snage odmjeriti sa izraelskim Beitarom.

"Optimista sam, Beitar nije na nivou Maccabija i Hapoela. Ako budemo pravi možemo proći u 2. pretkolo. Bitno je da prvu utakmicu u Zenici odigramo dobro i da na revanš odemo sa bilo kakvom prednošću. Vrijeme je da jedan bh. klub bude bolji od izraelskog", zaključio je najbolji igrač Premijer lige BiH iz prošle sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, prva utakmica između Slobode i Beitara igra se 30. juna u Zenici sa početkom od 18 sati. Cijene ulaznica su 5, 7 i 10 KM.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi