Bivši predsjednik Disneyja postao vlasnik Portsmoutha
Foto: EPA

Američki biznismen kupio engleski klub

Bivši predsjednik Disneyja postao vlasnik Portsmoutha

Engleski fudbalski klub Portsmouth se već odavno nalazi u teškoj situaciji. Trenutno se takmiči u Ligi 1, trećem rangu engleskog fudbala, a finansijski problemi nikako da zaobiđu ovaj klub.

To bi se, ipak, moglo promijeniti jer ovaj nekadašnji premierligaš ima novog vlasnika. Naime, klub je kupio bivši predsjednik kompanije Disney, američki biznismen Michael Eisner.

Klubom koji je posljednjih godina nekoliko puta bio na ivici bankrota od 2013. godine je upravljala grupa navijača, a nakon što je Portsmouth u prošloj sezoni završio na prvom mjestu u Ligi 2 i izborio promociju u Ligu 1, američki biznismen je odlučio postati vlasnikom kluba.

On je još i prije završetka prošle sezone započeo pregovore o preuzimanju kluba, a špekuliše se da je Portsmouth na kraju kupio za oko 5.7 miliona funti.

Eisner je bio predsjednik i izvršni direktor kompanije Walt Disney od 1984. do 2005. godine, a njegovo bogatstvo se 2015. godine procjenjivalo na jednu milijardu dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi