Capello popustio, pronašao novi klub?

Vraća se na klupu

Capello popustio, pronašao novi klub?

Fabio Capello se poslije jednoipogodišnje pauze vraća trenerskom poslu. 

Proslavljeni italijanski trener je ranije odbijao ponude da se vrati u klupski fudbal, ali čini se da je popustio, pošto svjetski mediji prenose kako će preuzeti klub po imenu Jiangsu Suning.

Capello je već doputovao u Peking, gdje će potpisati ugovor na 18 mjeseci vrijedan 10 miliona eura, a zajedno sa njim u stručnom štabu će biti Gianluca Zambrotta kojeg je imao priliku trenirati u prošlosti i Cristian Brocchi. 

70-godišnji Don, kako ga nazivaju, je na samom zalasku trenerske karijere i ovo bi mu mogao biti posljednji angažman. On je u prošlosti vodio Milan, Real Madrid, Romu, Juventus, te reprezentacije Engleske i Rusije. 

Glavni zadatak Capella, ukoliko uistinu preuzme Jiangsu Suning, bit će da sa ovim klubom izbori opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi