Crnogorci se izvukli protiv Švedske, Slovačka perfektna

Kvalifikacije za EP

Crnogorci se izvukli protiv Švedske, Slovačka perfektna

M. Šljivak

Večeras su svoje utakmice u 4. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj odigrale selekcije Crne Gore i Makedonije, a ove reprezentacije su ponovo ostale bez pobjeda.

Crnogorci su u Podgorci u 4. kolu grupe G dočekali Švedsku, a na kraju je susret završen bez pobjednika (1:1).

Prvi gol na utakmici postignut je već nakon devet minuta igre. Zlatan Ibrahimović je iskoristio neopreznost odbrane domaće selekcije, te je pogodio za prednost Šveđana od 1:0.

Ipak, Crnogorci su na kraju stigli do jednog boda. Dosuđen je penal 10 minuta prije kraja, a precizan je Stevan Jovetić za konačnih 1:1.

Sa sjajnim igrama je nastavila selekcija Slovačke koja je večeras savladala na gostovanju Makedoniju s 2:0.

Kucka i Nemec su pogodili za četvrtu pobjedu Slovaka u ovim kvalifikacijama, pa je ova selekcija veoma blizu plasmana na Euro.

Euro kvalifikacije, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Crna Gora - Švedska 1:1 (Jovetić 80'p / Ibrahimović 9')
Makedonija - Slovačka 0:2 (Kucka 25', Nemec 38')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.