"Džeko je htio da igram za BiH, a onda se javio Ibrahimović"
Foto: EPA

Muamer Tanković se prisjetio

"Džeko je htio da igram za BiH, a onda se javio Ibrahimović"

Prije tri godine Edin Džeko je svim silama u reprezentaciju BiH pokušavao dovesti Muamera Tankovića, napadača koji je tada igrao za engleski Fulham. 

Tanković se rodio i odrastao u Švedskoj i prošao je sve omladinske selekcije te zemlje, međutim postojala je mogućnost da promijeni reprezentativni dres i zaigra za zemlju iz koje potiču njegovi roditelji. Na tome je radio i Džeko koji se s Tankovićem sastao u jednom hotelu u Manchesteru, međutim ispostavilo se da je to bilo bezuspješno.

U cijelu priču se umiješao Zlatan Ibrahimović, koji je također kontaktirao Tankovića, nakon čega se ovaj odlučio za Švedsku.  

"Bio sam šokiran kada me je Ibrahimović nazvao. Mislio sam da to uopšte nije on, jer postoji jedna osoba na Facebooku koja ga odlično imitira. Ali, to je stvarno bio Zlatan. Razgovarali smo satima, dobro se sjećam, o gotovo svemu", prisjetio se Tanković, kojeg je Ibrahimović uvjerio da igra za Švedsku, te se osvrnuo na razgovor s Džekom.

"Džeko mi nije obećao raj, jer to niko na svijetu ne može obećati. BiH se tada po prvi put plasirala na Svjetsko prvenstvo. Ne mogu se tačno sjetiti detalja razgovora s njim, ali bilo je tu u jednom hotelu u Manchesteru."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Za reprezentaciju Švedske ovaj sadašnji član AZ Alkmaara je debitovao 2014. godine protiv Turske, a to mu je, barem za sada, bila ujedno i jedina utakmica za "A" tim. 

Top Komentari

Shik
A sada je Zlatan htio da igram za BiH, I javi Dzeko kaze netrebas nam.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi