Jarni ponovo sjeda na trenersku klupu

Bivši trener Sarajeva

Jarni ponovo sjeda na trenersku klupu

Robert Jarni, koji je u prošlosti vodio FK Sarajevo, preuzeo je danas juniorsku reprezentaciju Hrvatske. 

Bivši proslavljeni hrvatski reprezentativac je u posljednje vrijeme radio u Mađarskoj, gdje je imao priliku voditi Pesci i Puskas Academiju, a nakon kraće stanke ponovo se vraća na trenersku klupu. 

Nakon što je Ferdo Milin preuzeo reprezentaciju UAE-a do 17 godina, ostalo je upražnjeno mjesto selektora hrvatske juniorske reprezentacije, a u HNS-u novo rješenje su pronašli u upravo u legendarnom Jarniju.

"Presretan sam što sam dobio priliku i čast voditi hrvatsku reprezentaciju, a posebno mi je čast da je to U19 reprezentacija u kojoj sam vidio puno talenta. Nadam se da ćemo ostvariti zapažene rezultate", izjavio je Jarni. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Jarni je trenerski put počeo u matičnom Hajduku, a pored avanture u Mađarskoj, imao je priliku jedno vrijeme voditi i FK Sarajevo, 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi